

To Πανελλαδικό Υποστηρικτικό και Κοινωνικό Δίκτυο ΑμεΑ – 4ΑΜΕΑ, αναγνωρίζοντας τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι γονείς
παιδιών ΑμεΑ, ξεκίνησε από τις 21 Ιουλίου 2024, ένα ψήφισμα για την απόκτηση «Σύνταξης Γονέα παιδιού με Αναπηρία».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση τoυ 4AMEA, θα πραγματοποιηθεί σχετική συνέντευξη Τύπου στα μέσα Νοεμβρίου με ομιλητές τον νομικό σύμβουλο του δικτύου κ. Παύλο Σαράκη, τους ιδρυτές Νένα Χρονοπούλου και Τάσο Μητρόπουλο αλλά και βουλευτές, πολιτικούς, θέλοντας να λύσουν κάθε απορία και να πληροφορήσουν τους συνανθρώπους μας για τη σημαντικότητα της συμμετοχής τους στο ψήφισμα.
Link ψηφίσματος ΕΔΩ
Τι είναι το 4AMEA
Το Δίκτυο λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2017, με εμπνευστή τον μικρό Χρήστο Μαυράκη και ιδρυτές τη Νένα Χρονοπούλου και τον Τάσο Μητρόπουλο. Δεν λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση και δεν εντάσσονται σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Σκοπός είναι να μη μείνει κανένα παιδί χωρίς μία «τρυφερή αγκαλιά» και καμία οικογένεια χωρίς στήριξη για να τα βγάλει πέρα με τη φροντίδα αυτών των παιδιών.
Το όραμα του «4ΑμεΑ» είναι η δημιουργία χωριών «Δεύτερης οικογένειας» σε όλη την Ελλάδα για τα παιδιά με αναπηρία. Με σωστές συνθήκες, δομές και προϋποθέσεις. Είναι όραμα του Δικτύου αλλά και όνειρο κάθε γονιού να ξέρει ότι φεύγοντας από τη ζωή, το παιδί του θα είναι εξασφαλισμένο.
Αυτή τη στιγμή το «4ΑμεΑ» φροντίζει περισσότερες από τριάντα οικογένειες παιδιών με αναπηρίες, που τα ονομάζει «προστατευόμενα μέλη» και ενώνει επιχειρηματίες πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας ώστε να δημιουργηθεί μία τεράστια εκπτωτική αγορά στήριξης για τα «ωφελούμενα μέλη» του Δικτύου. Κεντρικό μήνυμα η αποδοχή αυτών των παιδιών. Η συνεισφορά της «4ΑμεΑ» από το 2017 έως και σήμερα, τόσο στη γνωστοποίηση των ιδιαίτερων αναγκών που έχει μία οικογένεια που μεγαλώνει ένα παιδί με αναπηρία όσο και στην αφύπνιση των συνανθρώπων μας, είναι αξιοθαύμαστη.
Σχετικά Νέα
Καρδίτσα: Προφυλακιστέος ο 24χρονος που κατηγορείται για βιασμό και βιαιοπραγία κατά της συντρόφου του
Προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή κρίθηκε ο 24χρονος Καρδιτσιώτης, τον οποίο κατήγγειλε.
Θάνατος 56χρονου στον Βιολογικό Καθαρισμό Άργους – Ναυπλίου
Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Άργους – Ναυπλίου, το μεσημέρι της.
ΑΑΔΕ: Διετές λουκέτο σε πέντε πρατήρια καυσίμων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Διακοπή τροφοδοσίας σε 24
Σε διετή σφράγιση πέντε πρατηρίων καυσίμων σε Αττική και Θεσσαλονίκη προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές.
ΣτΕ: Να εξομοιωθούν τα όρια αποχώρησης των στρατιωτικών δικαστών από την υπηρεσία με τους υπόλοιπoυς δικαστές
Αναγκαία είναι, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας, η έκδοση νόμου προκειμένου να εφαρμοστεί.