

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, επισκέπτεται σήμερα τη Θεσσαλονίκη όπου θα μετάσχει, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην τελετή απονομής του ευρωπαϊκού βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», κατά την οποία θα βραβευθεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προωθεί την ευρωπαϊκή συνεργασία και την κατανόηση των νέων Ευρωπαίων και ένα από τα πιο επιτυχημένα ευρωπαϊκά προγράμματα με εφαρμογή 30 χρόνων.
«Η Συμβουλευτική Επιτροπή του Ιδρύματος Θεοφανώ αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει το φετινό βραβείο στο εμβληματικό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αντικατοπτρίζει πλήρως τους στόχους και τις αξίες του βραβείου: Την ευρωπαϊκή συνεργασία, την κινητικότητα και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των νέων Ευρωπαίων που αποτελούν το μέλλον της ΕΕ», σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το ευρωπαϊκό βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» θα απονέμεται κάθε χρόνο σε μία προσωπικότητα ή έναν οργανισμό που ενδυναμώνει την κοινή ευρωπαϊκή ιδέα και ταυτότητα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απευθύνει χαιρετισμό διαδικτυακά η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία εξέφρασε τη λύπη της για την απουσία της εξαιτίας των περιορισμών που επιβάλλονται λόγω του του κορονοϊού.
Αύριο, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα συμμετάσχει διαδικτυακά από τη Θεσσαλονίκη στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο αρμόδιο Συμβούλιο Υπουργών των κρατών-μελών της ΕΕ το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.
Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, ο κ. Σχοινάς, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, θα μεταβεί στις Σέρρες, όπου συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, θα επισκεφτεί, στις 14:00, τον Τύμβο Καστά και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφιπόλεως και στις 15:30 την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου.
Σημειώνεται, ότι τα έργα ανάδειξης, αναστήλωσης και προστασίας των μνημείων έχει χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω των διαρθρωτικών ταμείων.
Σχετικά Νέα
ΠτΔ για εκδημία Πάπα: «Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας»
Την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε με συλλυπητήρια δήλωσή.
Κ. Τασούλας για την 21η Απριλίου: Υποχρέωση όλων μας, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε τους θεσμούς και την εθνική μας ενότητα
Την υποχρέωση όλων μας, πολιτικής ηγεσίας αλλά και πολιτών, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε.
Α. Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: «Επέλεξε να γίνει η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, των φτωχών και των κατατρεγμένων»
Τη βαθιά του «θλίψη στους απανταχού Χριστιανούς και όχι μόνο» για τον θάνατο του.
Ν. Κακλαμάνης για 21η Απριλίου: Η Δημοκρατία μας υπέστη μία μεγάλη πληγή η αιμορραγία της οποίας οδήγησε έως μία εθνική τραγωδία στην Κύπρο
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή το προ 58ετίας πραξικόπημα.