Διάσωση 40 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους από το Λιμενικό

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 40 αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Λήμνου.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης ”112”, για παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην ως άνω θαλάσσια περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν παράκτιο περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ δεσμεύτηκαν και τρία παραπλέοντα πλοία. Από ξηράς επιχείρησαν δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης και απώλειας χειρισμών πηδαλίου, ενώ οι 40 επιβαίνοντες αρχικά μετεπιβιβάστηκαν σε αυτό και στη συνέχεια στο παράκτιο περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., με το οποίο μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 33χρονος εκ των ανωτέρω αλλοδαπών ως χειριστής του εν λόγω Ι/Φ σκάφους και διακινητής των υπολοίπων, ενώ κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή του συλληφθέντα και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία του με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα