

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), η οποία δρομολογεί την αξιοποίηση περισσότερων από 100 ακινήτων μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, μεταξύ των οποίων διαμερίσματα σε αστικά κέντρα, ξενοδοχεία και εκτάσεις σε νησιά, με στόχο την είσπραξη περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως αναφέρει το economistas.gr, μεταξύ των ακινήτων τα οποία θα διατεθούν προς πώληση είναι και διαμερίσματα σε αρκετές συνοικίες της Αθήνας, όπως στο Μαρούσι, την Καλλιθέα, το ιστορικό κέντρο και το Κολωνάκι. Πηγές από την ΕΤΑΔ εκτιμούν πως αρκετά από αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν από επενδυτές για βραχυχρόνιες μισθώσεις Airbnb, οι οποίες παρουσιάζουν αύξηση που υπερβαίνει το 200% από το 2016.
Στην ιστοσελίδα ηλεκτρονικών διαγωνισμών ακινήτων της ΕΤΑΔ (e-publicrealestate.gr) θα αναρτηθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες λεπτομέρειες και για εκτάσεις στην Πιερία, τη Χαλκιδική και σε νησιά, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν τουριστικά.
Σε πρώτη προτεραιότητα από την ΕΤΑΔ φαίνεται να μπαίνουν τα άλλοτε εμβληματικά ξενοδοχεία σε ολόκληρη της χώρα Η αξιοποίηση τους θα αφορά μια μακροχρόνια μίσθωση, η οποία θα υπερβαίνει τα 40 έτη. Στα σχέδια της εταιρείας είναι η διενέργεια ηλεκτρονικών διαγωνισμών για την μίσθωση 13 Ξενία τα οποία έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες προτεραιότητας.
Σχετικά Νέα
Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου με φόντο τους δασμούς Τραμπ
Στάση αναμονής τηρούν οι κλάδοι της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου μετά και.
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η κεντρική.
Ο όμιλος Volkswagen μιλά για πιθανή μετεγκατάσταση μέρους της παραγωγής της Audi στις ΗΠΑ
Ο όμιλος Volkswagen θα μπορούσε να μετεγκαταστήσει μέρος της παραγωγής της μάρκας Audi στις.
Στο σφυρί 4άστερο ξενοδοχείο στο Γύθειο
Το πολυτελές ξενοδοχείο του Γυθείου “Las Hotel & Spa”, αναμένεται να βγει σύντομα στο.