Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ για την αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος πραγματοποίησε στο κτίριο της διοίκησης της ΔΕΗ το ΠΑΜΕ. “Πάρτε πίσω τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος. Δεν δεχόμαστε να μας βυθίζουν στα σκοτάδια, ούτε να λεηλατούν το εισόδημά μας. Διεκδικούμε ρεύμα φθηνό για όλο το λαό” αναγραφόταν στο πανό της παράστασης διαμαρτυρίας στην οποία συμμετείχε και το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας.

Το ΠΑΜΕ καταθέτει τα εξής αιτήματα:

– Καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος.

– Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

– Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.

– Δωρεάν ρεύμα σε όσους επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

– Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ.

Ταυτόχρονα ανάλογες παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στα καταστήματα της ΔΕΗ σε Πειραιά, Ν. Ιωνία, Περιστέρι, Αγ. Αναργύρους, Καλλιθέα, Χαλάνδρι, Ελευσίνα και Κορωπί.

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ, “οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, με ευθύνη της κυβέρνησης στο δρόμο της “απελευθέρωσης” της ενέργειας που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, λεηλατεί το ήδη μειωμένο εισόδημα ανθρώπων που δίνουν αγώνα επιβίωσης, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο να βυθιστούν στα σκοτάδια”.

Η εκτίναξη στη χονδρεμπορική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας έχει αρχίσει ήδη να μετακυλίεται στους λογαριασμούς ρεύματος και η επιβάρυνση για τα λαϊκά νοικοκυριά τους επόμενους μήνες θα είναι δυσβάστακτη. Αρκετοί θα δουν το κόστος μόνο για το μήνα Αύγουστο αυξημένο έως και 40%, αφού πάνω στα ήδη τσουχτερά τιμολόγια θα έρθει να προστεθεί και το αυξημένο κόστος που διαμορφώθηκε στο χρηματιστήριο ενέργειας”, προσθέτει το ΠΑΜΕ και σημειώνει ότι “η νέα εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στην κατάσταση που αναφέρει η έκθεση του Παρατηρητηρίου Ενεργειακής Φτώχειας στην Ευρώπη για το 2018, σύμφωνα με την οποία το 22,7% του πληθυσμού της Ελλάδας αδυνατούσε να διατηρήσει ζεστό το σπίτι του το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, ενώ το 35,6% δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς ενέργειας”.

Διαμαρτυρία στο κτίριο της Διοίκησης της ΔΕΗ

Στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα της διοίκησης της ΔΕΗ, στο κέντρο της Αθήνας, ο πρόεδρος του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας, Χρήστος Ματαράγκας, αναφέρθηκε από το βήμα της κινητοποίησης στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες.

Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, “τις ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την πολιτική “απελευθέρωσης” της ενέργειας εδώ και δεκαετίες, αλλά και σήμερα για την προώθησης της απολιγνιτοποίησης και της “πράσινης ανάπτυξης””, και όπως υποστήριξε πρόκειται για πολιτικές επιλογές που ενισχύουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και μεταφέρουν το κόστος στην τσέπη των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα