ΔΕΠΑ Εμπορίας: Με χορηγία της εταιρείας ανακαινίστηκε η ψυχιατρική μονάδα του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης

Παρουσία του υφυπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλου τελέστηκαν σήμερα 30 Ιανουαρίου 2024 τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με χορηγία της ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία εντάσσεται στο πλοαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας.

Η ανακαίνιση έγινε μετά την αποδοχή της προσφοράς της ΔΕΠΑ από το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου και το κόστος της ανήλθε στα 165 χιλ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, μετά την πανδημία το υπουργείο Υγείας κατέγραψε σημαντική αύξηση των ατόμων με διαταραχές ψυχικής υγείας εντοπίζοντας ότι 1 στους 4 πολίτες στην Ελλάδα παρουσιάζει ψυχική διαταραχή ενώ ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού πάσχει από κατάθλιψη. Τα στοιχεία αναφέρουν ότι τα τελευταία τρία χρόνια αυξήθηκαν κατακόρυφα οι ψυχικές διαταραχές στη Ελλάδα, καθώς από το περίπου 5% στον γενικό πληθυσμό που ήταν προ πανδημίας, πλέον το 22,8% των πολιτών αντιμετωπίζει κάποιο θέμα ψυχικής υγείας.

Τονίζεται, δε, ότι το έργο ολοκληρώθηκε σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών, παρά τη δυσκολία.

Δηλώσεις

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, σημείωσε: «Με υψηλό αίσθημα ευθύνης η ΔΕΠΑ Εμπορίας στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της στο κοινωνικό σύνολο. Έχουμε θέσει στο επίκεντρο της κοινωνικής συνεισφοράς της ΔΕΠΑ Εμπορίας την προάσπιση ενός ύψιστου αγαθού, αυτού της δημόσιας υγείας. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους. Η ανακαινισμένη πτέρυγα θα μπορεί πλέον να προσφέρει χαμόγελα σε ασθενείς και προσωπικό με αναβαθμισμένες συνθήκες νοσηλείας και εργασίας. Όλες οι παρεμβάσεις αλλάζουν την «όψη» της κλινικής. Θα συνεχίσουμε με αστείρευτη διάθεση τη στήριξη μονάδων υγείας προκειμένου να βελτιώνουμε την καθημερινότητα όσων έχουν ανάγκη».

Ο Διοικητής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Ρούφος, ανέφερε: «Πρωτοβουλίες όπως αυτή της ΔΕΠΑ Εμπορίας, αναδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία και το συλλογικό πνεύμα που χαρακτηρίζει την Κοινωνία των Πολιτών, ειδικά στη σύγχρονη εποχής της οικονομικής και ηθικής κρίσης. Ευχαριστούμε θερμά την διοίκηση της ΔΕΠΑ εμπορίας και τον ίδιο τον κ. Ξιφαρά που συνέβαλαν στην αναβάθμιση της ψυχιατρικής πτέρυγας του Νοσοκομείου μας αλλάζοντας την καθημερινότητα ασθενών και προσωπικού, καλλιεργώντας αίσθημα ασφάλειας και καταξιώνοντας το κύρος των Δημόσιων Νοσοκομείων και ειδικά του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στη συνείδηση των πολιτών. Πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει την καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων αλλά και την δική μας εδώ στο νοσοκομείο που έχουμε πλέον στα χέρια μας ότι ακριβώς χρειαζόμαστε για να σταθούμε δίπλα σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας».

Τη ΔΕΠΑ Εμπορίας εκπροσώπησε ο Διευθυντής Δραστηριοτήτων Λειτουργικής Υποστήριξης, κ. Δημήτρης Μανώλης.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ακόμη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμος ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης κ. Δημήτριος Τσαλικάκης, η Διευθύντρια της Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας κα Μαρία Σαμακουρή και πολλά ακόμα στελέχη και εργαζόμενοι του νοσοκομείου αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα