

Δεν προέβη τελικά σε έκθεση αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία η Moody’s, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου.
Τις προσδοκίες αυτές είχε καλλιεργήσει η Morgan Stanley, η οποία τη Δευτέρα είχε εκτιμήσει ότι η Moody’s θα προχωρήσει σε αναβάθμιση της Ελλάδας την Παρασκευή, με «όπλο» την εντυπωσιακή ανάπτυξη που έχει καταγράψει φέτος η ελληνική οικονομία.
Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση της Moody’s βρίσκεται στο Ba3 με σταθερές προοπτικές, δηλαδή χαμηλότερα έναντι των S&P και Fitch που αξιολογούν την Ελλάδα με BB Αξιολόγηση που απέχει δύο διαβαθμίσεις από την επενδυτική βαθμίδα.
Σημειωτέον ότι η Moody’s σε προ ημερών της έκθεση για τις πιστωτικές προοπτικές των χωρών της Ευρωζώνης το 2022, προβλέπει ότι η Ελλάδα θα καταγράψει ανάπτυξη 4,3% το 2022, καθώς επίσης ότι το ελληνικό χρέος θα μειωθεί κατά 10,1 ποσοστιαίες μονάδες για να διαμορφωθεί στο 191% του ΑΕΠ. Μείωση που θα είναι η μεγαλύτερη από όλες τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.
Σχετικά Νέα
Συνάντηση Σωκράτη Φάμελλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε χθες, Παρασκευή (9/5) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,.
Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας – Τουρκίας: «Οραματιζόμαστε ένα κοινό επιχειρηματικό μέλλον»
Μιλώντας στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας – Τουρκίας, που διεξήχθη σήμερα, 9 Μαΐου, στην Κωνσταντινούπολη,.
-
Wall Street: Έκλεισε με πτώση του Dow Jones άνω των 100 μονάδων
Υποχώρησε ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones την Παρασκευή (9.5.2025), καθώς οι επενδυτές αναμένουν.
Ακόμα πιο άμεσες απονομές συντάξεων, με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης
Η Netcompany στο επίκεντρο του ψηφιακού μετασχηματισμού του ΕΦΚΑ. Ένα έργο που πρόκειται να.