

Την ένταξη του έργου κατασκευής των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στο Ναύπλιο και το Άργος στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» του ΕΣΠΑ ανακοίνωσε η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ).
Το έργο, όπως αναφέρει η Επιχείρηση, που παρέμενε σε στασιμότητα από το 2017, έχει συνολικό προϋπολογισμό 15,3 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από κεφάλαια της ΔΕΔΑ και πόρους του ΕΣΠΑ.
Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν συνολικά 75 χιλιόμετρα δικτύου διανομής φυσικού αερίου και θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 2.000 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών, αριθμός ο οποίος θα είναι πολλαπλάσιος εφόσον υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση από την τοπική κοινωνία.
Στόχος είναι οι εργασίες κατασκευής του δικτύου να ξεκινήσουν στις αρχές του 2023. Παράλληλα με τις εργασίες θα πραγματοποιούνται συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών), δίνοντας έμφαση στη σύνδεση των δημόσιων κτιριακών εγκαταστάσεων, όπως σχολείων και νοσοκομείων.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας δήλωσε σχετικά: «Ένα σημαντικό έργο ενεργειακής υποδομής για την Περιφέρεια Πελοποννήσου μπαίνει, επιτέλους, σε τροχιά υλοποίησης. Η κατασκευή δικτύου διανομής στο Ναύπλιο και το Άργος θα παρέχει στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις των περιοχών αυτών τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο, αλλά και στα αέρια καύσιμα του μέλλοντος, όπως το βιομεθάνιο και το υδρογόνο. Το ενεργειακό αποτύπωμα των πόλεων θα αλλάξει σημαντικά και, παράλληλα, θα ωφεληθεί η τοπική οικονομία, καθώς σε όλες τις φάσεις υλοποίησης του έργου θα δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας».
Σχετικά Νέα
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Μαΐου
Σήμερα Πέμπτη, 15 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Οσίου Αχιλλίου, Οσίου Παχωμίου του Μεγάλου, Οσίας Καλής. Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα.
Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων (15/05/2025)
Διαβάστε Στο Indicator.Gr Τα Σημερινά Πρωτοσέλιδα Και Τα Οπισθόφυλλα Των Εφημερίδων. Πατήστε ΕΔΩ
Σαντορίνη: Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα πολιτικής προστασίας – Δημοσιεύθηκε η νέα ΚΥΑ
Σε εφαρμογή τέθηκε η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει σειρά έκτακτων μέτρων πολιτικής.
Αναζητείται ο άνδρας που πήρε το βρέφος από τη γιαγιά στην Ομόνοια – Τι έδειξαν οι κάμερες, τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.
Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του σούπερ μάρκετ στην οδό Αιόλου και από.