

«…Δεν γνωρίζουμε ποιανού ήταν το σχέδιο για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης στο ΑΠΘ. Ελπίζω ότι κανείς λογικός άνθρωπος δεν ισχυρίζεται ότι θα πρέπει η αστυνομία να ορίζει, αν θα γίνει ή όχι και πού η βιβλιοθήκη στη σχολή», τονίζει σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημ. Βίτσας
«Το σοβαρό ζήτημα είναι ότι χθες τραυματίστηκαν φοιτητές, με ευθεία βολή όπλου ρίψης φωτοβολίδων και δακρυγόνων, οι οποίοι διαδήλωναν, ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνεί ή όχι με τις απόψεις τους. Αυτά είναι απαράδεκτα γεγονότα και δείχνουν ότι γίνεται προσπάθεια δημιουργίας κατάλληλου πλαισίου για τη μόνιμη παρουσία της αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια», σημείωσε ο Δημ. Βίτσας και πρόσθεσε:
«Κανείς δεν είναι υπέρ ομάδων οι οποίες ξεπερνούν τα όρια του ανεκτού μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Συγχρόνως όμως, κανείς δεν μπορεί να είναι υπέρ τέτοιων συμπεριφορών εκ μέρους του κράτους αλλά και της διοίκησης του πανεπιστημίου. Το όριο του ανεκτού θα πρέπει να το ορίσει ο δημόσιος διάλογος ανάμεσα στις πρυτανικές αρχές και τους φοιτητικούς συλλόγους.
Είναι συνηθισμένο φαινόμενο, οι πρυτανικές αρχές να δίνουν χώρο σε φοιτητικές παρατάξεις, ακόμα και σε κομματικές νεολαίες. Μπορούν λοιπόν, όλοι μαζί οι φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας, να κάτσουν σε ένα τραπέζι και με δημόσιο διάλογο να ορίσουν αυτά που θα πρέπει να ισχύουν.
Πουθενά δεν μπορούν να υπάρχουν ατομικά, ομαδικά, οπαδικά ή άλλου είδους ΄΄βιλαέτια΄΄, μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου.
Είναι σαφές ότι με βάση το νόμο και το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων, η διοίκησή τους είναι υπεύθυνη για την περιφρούρηση της πανεπιστημιακής περιουσίας και όχι η αστυνομία η οποία λειτουργεί με διαφορετική λογική…»
Σχετικά Νέα
Κ. Πιερρακάκης: Δεσμευόμαστε σε μια διεθνή οικονομική τάξη βασισμένη σε κανόνες
Τη δέσμευση της Ελλάδας σε μια διεθνή οικονομική τάξη βασισμένη σε κανόνες, καθώς και.
Σ. Ζαχαράκη στη σύνοδο Υπουργών Παιδείας στις Βρυξέλλες: Απαραίτητη η καλλιέργεια δεξιοτήτων μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος, για μια Ευρώπη ανταγωνιστική
Η ανθεκτικότητα και η προσαρμοστικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά τη διάρκεια κρίσεων, η σημασία.
Φλωρίδης: Τα Χριστούγεννα είχαν ενεργοποιηθεί 50.000 ψεύτικοι λογαριασμοί που ενημέρωναν για τα Τέμπη
«Τα τεράστια ψεύδη και οι κατηγορίες περί συγκάλυψης κατέρρευσαν» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος.
Ζ. Κωνσταντοπούλου για το πόρισμα του ΕΜΠ- Οργιάζουν οι μεθοδεύσεις, να δώσει εξηγήσεις ο κ. Καρώνης
Όσα δημοσιεύονται σήμερα ως πορίσματα του καθηγητή Καρώνη, έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα.