Δ. Βίτσας: Να φτιαχτεί νέος πολιτικός φορέας για να καλύψει το κενό που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την πρότασή του περί δημιουργίας νέου κόμματος επανέφερε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ένας από τους υποψήφιους προς διαγραφή από τον Στέφανο Κασσελάκη, Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στο Action24 τόνισε ότι ο καθένας θα πάρει τις δίκες του αποφάσεις και υποστήριξε ότι χρειάζεται να δημιουργηθεί ένας νέος πολιτικός φορέας ο οποίος θα καλύψει το κενό που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ότι αυτό αποτελεί προσωπική του άποψη.

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, στον φορέα αυτό θα χωρούν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για την ηγεσία του φορέα δεν θέλησε να αποκαλύψει ποιον έχει υπόψη, καθώς είναι ακόμη σε συζητήσεις, αλλά και να αναφερθεί στα ονόματα τόσο των «αντιφρονούντων» (Ν. Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη), όσο και των προβεβλημένων στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης (Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτο).

Μάλιστα, ερωτηθείς για το ποια άτομα μπορούν να ενταχθούν στο νέο φορέα ανέφερε «όλοι οι σύντροφοι», από τον Νίκο Παππά έως τον γραμματέα της δικής του οργάνωσης, τον 26χρονο Κοπανά, όπως είπε.

Ο ίδιος πάντως σημείωσε – όταν ρωτήθηκε εάν το κόμμα πρόκειται να διαλυθεί – ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση, προσθέτοντας πως πλέον ο καθένας σκέφτεται τι θα κάνει. Σημείωσε πως δεν τον εκφράζει η ηγεσία, αλλά «υπάρχουν κάποιες ελπίδες να το σώσουμε»

Στο πλαίσιο αυτό, δεν απέκλεισε να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ υπό την προϋπόθεση όμως να αλλάξει όλη η νοοτροπία του κ. Κασσελάκη και να φτιαχτεί ηγετική ομάδα. «Δεν είμαστε Δημοκρατικό Κόμμα Αμερικής» να αποφασίζει ο ίδιος για όλα, υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα είχε αναφέρει πως η πτέρυγα των διαφωνούντων θα μπορούσε να κατέβει στις ευρωεκλογές με ένα νέο κόμμα, που ίσως φέρει την ονομασία Ανανεωτική, Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά με στόχο να εκλέξει έστω έναν ευρωβουλευτή, καθώς, όπως σημείωσε, με τις σημερινές συνθήκες δεν έχει θέση στο κόμμα και πως πρέπει «να φτιαχτεί κάτι άλλο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα