Δ. Τζανακόπουλος: Πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ανατρέψουμε αυτό το πολιτικό αποτέλεσμα

«Πρέπει να δώσουμε τη μάχη κατά κύριο λόγο με αναφορά στο πρόγραμμά μας, στην εναλλακτική λύση, στην προοπτική μας για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία, λέγοντας με πολύ καθαρό τρόπο ποια είναι τα δύο πολιτικά σχέδια που συγκρούονται και αντιπαρατίθενται και ποιες είναι οι δύο διαφορετικές Ελλάδες που μας περιμένουν»

Σημεία συνέντευξης του Βουλευτή Α΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρη Τζανακόπουλου στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 (Γ. Μελιγγώνης – Γ. Τραπεζιώτης):

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα ο Βουλευτής Α΄ Αθήνας Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε: «Είναι ένας πολιτικός χάρτης σε εκκρεμότητα, με την έννοια ότι το κοντέρ μηδενίζει από τη στιγμή που προκηρύσσονται εκλογές και εμείς πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ανατρέψουμε αυτό το πολιτικό αποτέλεσμα».

Και συνέχισε τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα διακυβέρνησης. Έχουμε κάποιες μέρες για να μπορέσουμε να κάνουμε τις απαραίτητες συζητήσεις και τις απαραίτητες στρατηγικές και τακτικές αναπροσαρμογές. Πράγματι είναι ένα αποτέλεσμα οδυνηρό και έχει πολλές αιτίες. Απέτυχε η στρατηγική της απλής αναλογικής. Υπήρξαν αμφισημίες στο λόγο του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και σε βασικά προγραμματικά ζητήματα λόγω δηλώσεων, οι οποίες ήταν πολλές φορές αστόχαστες. Και όλα αυτά μαζί, συσσώρευσαν αρνητικότητα στο ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη κατά κύριο λόγο με αναφορά στο πρόγραμμά μας, στην εναλλακτική λύση, στην προοπτική μας για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία, λέγοντας με πολύ καθαρό τρόπο ποια είναι τα δύο πολιτικά σχέδια που συγκρούονται και αντιπαρατίθενται και ποιες είναι οι δύο διαφορετικές Ελλάδες που μας περιμένουν».

«Το μήνυμα της κάλπης δεν είναι να μην διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της χώρας. Το μήνυμα της κάλπης είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθη, ότι ο τρόπος με τον οποίο επικοινώνησε το πρόγραμμά του και την πολιτική του δεν έπεισε και ότι η πρόταση για τη διακυβέρνηση μέσω της απλής αναλογικής δεν έγινε αποδεκτή από τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα άλλο εκλογικό σύστημα, μια άλλη πολιτική μάχη και εμείς έχουμε την πολιτική υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία, απέναντι σε όλους τους πολίτες, απέναντι στους εαυτούς μας και απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Τα κόμματα κατεβαίνουν σε εκλογές για να κυβερνήσουν», ανέφερε και ακολούθως υπογράμμισε: «Θυμάμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη πολλά χρόνια πριν, όταν ακόμα ήταν στο 4%, μιλούσε για την Αριστερά ως κυβερνητική δύναμη και όχι ως δύναμη διαμαρτυρίας».

Ο Βουλευτής επεσήμανε επίσης: «Αυτό το οποίο οφείλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να ασχοληθεί με τα υπόλοιπα κόμματα. Βεβαίως θα απαντήσουμε σε κριτικές και κατηγορίες εφόσον εκτοξευτούν, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να εστιάσουμε στην παρουσίαση του πολιτικού μας προγράμματος και της προοπτικής στην οποία θέλουμε να φέρουμε την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία. Είναι δύο εντελώς διαφορετικές πολιτικές στρατηγικές αυτές. Δε νομίζω ότι πρέπει να αναλωθούμε στην κριτική επί των πεπραγμένων ή των προγραμμάτων άλλων κομμάτων, παρά μόνο στο περιθώριο του πολιτικού μας λόγου. Δεν πρέπει να είναι αυτό η κεντρική μας ενασχόληση. Προφανώς θα υπάρξουν και κριτικές επισημάνσεις επί των προγραμμάτων, επί των στρατηγικών, επί των τακτικών άλλων κομμάτων. Το βασικό που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη φάση είναι να αναπτύξει το πρόγραμμά του για τους μισθούς, για τη φορολογία, για τη στέγη. Το στεγαστικό θα είναι η κρίση της επόμενης δεκαετίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και αυτή η τεράστια μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας είναι προ των πυλών στην Ελλάδα και είναι μη αντιστρέψιμη εφόσον συμβεί λόγω των πλειστηριασμών. Θα πρέπει να μιλήσουμε για το ΕΣΥ, το οποίο κινδυνεύει και υπάρχει η δυνατότητα να παρέχει καλές υπηρεσίες στο σύνολο των πολιτών και όχι να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση την οποία έχουμε αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορούμε να πούμε για να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο πολιτικό ρεύμα εναλλακτικής λύσης».

Ο Δ. Τζανακόπουλος κατέληξε στην συνέντευξη του: «Πάντοτε ο Τσίπρας ήταν στόχος του συστήματος, της επιχειρηματικής ελίτ της χώρας γιατί ήταν αυτός που αποσταθεροποίησε το σύστημα. Ήταν αυτός που με το κόμμα του και με το πολιτικό του κεφάλαιο ήρθε να διαμορφώσει την ανατροπή των συσχετισμών ενός δικομματισμού συναινετικού. Αλλά ο Τσίπρας δεν είναι τόσο εύκολος αντίπαλος, ούτε μπορεί να νικηθεί τόσο εύκολα. Και το ίδιο ισχύει και για το ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα, έχουμε συγκεκριμένες αρχές, έχουμε συγκεκριμένες αξίες, έχουμε μια ιστορία, έχουμε την κοινωνία η οποία έχει μεγάλα καθημερινά προβλήματα με το εισόδημά της, με την επιβάρυνση των νοικοκυριών, με την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα