

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη άσκησε ο πρώην υπουργός Επικρατείας και βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μέσω συνέντευξης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Για την οικονομική πολιτική, ο Δ. Τζανακόπουλος σημειώνει τη στάση αναμονής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ποιες θα είναι οι συγκεκριμένες δημοσιονομικές παρεμβάσεις που θα αποτυπωθούν στον προϋπολογισμό και στο μεσοπρόθεσμο το φθινόπωρο, προχωρά όμως στην εκτίμηση ότι «θα πρόκειται για επιλογές αντίστροφης αναδιανομής, όχι υπέρ της μεσαίας τάξης όπως ισχυρίζεται ο κ. Μητσοτάκης, αλλά υπέρ των πολύ υψηλών εισοδήμάτων που θα αυξήσουν τις ανισότητες».
Θετικός σε κάθε μέτρο ελάφρυνσης ο ΣΥΡΙΖΑ
Ενώ, στο ερώτημα του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να ψηφίσει φορολογικά μέτρα με θετικό πρόσημο, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά χωρίς περιστροφές: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε και ο πρόεδρός του, θα είναι επί της αρχής θετικός σε κάθε μέτρο ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας», παραπέμπει σε κάθε περίπτωση στην επεξεργασία των επίμαχων ρυθμίσεων.
Για το πώς τοποθετείται απέναντι στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως «θεσμοθετεί την ολική επαναφορά του κράτους της Δεξιάς και την υπερσυγκέντρωση εξουσιών στον πρωθυπουργό», ενώ τη συζήτηση περί ασύλου, την χαρακτηρίζει «πρόσχημα της ΝΔ, για να ικανοποιηθούν άλλοι σκοποί από την κατοχύρωση της ασφάλειας των πολιτών».
Τέλος, μέσω της συνέντευξής του στο Πρακτορείο, ο Δ. Τζανακόπουλος υπογραμμίζει την πολιτική υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ, «να ανοίξει τις πόρτες του ώστε όλοι οι πολίτες που τον έχουν στηρίξει, να βάλουν την σφραγίδα τους στις δομές του, τις αναλύσεις του, την στρατηγική του».
Σχετικά Νέα
Έλενα Ράπτη: Ενισχύουμε τη γυναίκα, την οικογένεια και την ισότητα
Τις δράσεις του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την ενίσχυση της ισότητας των.
Κ. Τσιάρας: Η γνώση να γίνει εργαλείο για την παραγωγή
Μήνυμα για την αναγκαιότητα ουσιαστικής διασύνδεσης της πανεπιστημιακής γνώσης με την παραγωγή και τις.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην αποφοίτηση του γιου του μαζί με την σύζυγό του Μαρέβα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα, φωτογραφήθηκαν περήφανοι, στο πλευρό του γιου.
Διμερείς συναντήσεις Κ. Τασούλα στα Τίρανα και σύντομες συνομιλίες με Ερντογάν, Ζελένσκι και Μακρόν
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, στο πλαίσιο της 6ης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής.