Χρηστίδης: Δύναμη της δημοκρατίας είναι να αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και των μικρών ομάδων της κοινωνίας

“Είναι δικιά μας δουλειά, είναι δουλειά όσων νομοθετούν, να αντιλαμβάνονται την ανάγκη μικρών ομάδων να έχουν τα δικαιώματά τους μέσα στο σύνταγμά μας, μέσα στην έννομη τάξη. Αυτό είναι, άλλωστε, η δύναμη της δημοκρατίας, αυτό είναι που μας διαχωρίζει, από τότε που έχουμε συντάγματα, από κοινωνίες οι οποίες ζούσαν χωρίς όρους και κανόνες”, υπογράμμισε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, για την ισότητα στο γάμο.

Ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι εκείνο που ανέδειξαν οι φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί στη διαδικασία της ακρόασης, είναι ότι ο τρόπος, με τον οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά, δεν σχετίζεται με το φύλο των γονέων, αλλά με την κατάσταση που επικρατεί μέσα στο σπίτι, με τη στοργή, την αγάπη, τα συναισθήματα που παίρνουν τα παιδιά, μέσα στο σπίτι και όχι με το τι φύλο έχουν οι γονείς τους.

“Αν κάτι πρέπει να μας απασχολήσει και σχετίζεται τα ποσοστά τα οποία ακούσαμε για τις αυτοκτονίες, έχει να κάνει με το στίγμα, που παίρνουν τα παιδιά αυτά, όταν προσπαθούν να κοινωνικοποιηθούν. Είναι το στίγμα του διαφορετικού, που προσπαθούν διάφοροι να φορτώσουν σε παιδιά, εδώ και δεκαετίες. ‘Αλλοτε ήταν τα παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών, άλλοτε ήταν τα παιδιά σε αμαξίδιο, τα παιδιά τα οποία δεν έβλεπαν καλά, τα παιδιά τα οποία είχαν διαφορετικό χρώμα. Αυτό είναι το στίγμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Και σε αυτό το ζήτημα, το νομοσχέδιο κάνει ένα πολύ μικρό βήμα”, είπε η Παύλος Χρηστίδης και υπογράμμισε πως είναι υποχρέωση των αρμόδιων επιτροπών, να αναλάβουν πολλές πρωτοβουλίες, το επόμενο διάστημα, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το “στίγμα”.

Ο Παύλος Χρηστίδης είπε ότι το νομοσχέδιο πρέπει να συμπεριλάβει τις προτάσεις, ιδίως αυτές που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών, με τρανς γονείς, και να διορθώσει την “πολύ μεγάλη αδικία”, που “δύο μανάδες είναι αναγκασμένες να χωρίσουν, για να αναγνωρίσουν το παιδί τους, και να ξαναπαντρευτούν στη συνέχεια”. Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει αυτές τις προτάσεις, ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια, και η κυβέρνηση πρέπει να τις μελετήσει προσεκτικά.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη ο δημόσιος διάλογος και επέρριψε ευθύνες στην ίδια την κυβέρνηση γιατί “πολλές φορές, η επικοινωνιακή της τακτική αποδείχθηκε βλαπτική για τα δικαιώματα των παιδιών και των ομόφυλων ζευγαριών που διεκδικούν την ισότητα στον πολιτικό γάμο”.

“Δεν μπορεί κάποιοι, από οποιαδήποτε μεριά του κοινοβουλίου, να διεκδικούν σε τέτοια ζητήματα, πολιτικά οφέλη”, είπε ο Παύλος Χρηστίδης και χαρακτήρισε οξύμωρο, να φέρνει το νομοσχέδιο ένας υπουργός Επικρατείας και την ίδια ώρα ένας άλλος υπουργός Επικρατείας, στα τηλεοπτικά πάνελ, να το εμφανίζει αντισυνταγματικό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα