

Μήνημα πως το Κίνημα Αλλαγής θα προχωρήσει μπροστά και αυτό θα γίνει σαφές ιδεολογικό και αξιακό πλαίσιο, με δυναμική αντιπολίτευση και εξωστρεφείς κινήσεις, έστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό alpha 9.89 ο κ. Χρηστίδης τόνισε πως «πάντα το ΠΑΣΟΚ είχε εντάσεις, πολλά χρόνια κρύβονταν ενδεχομένως κάτω από την συνεκτική ουσία της πορείας στην εξουσία. Είναι προφανές ότι τώρα που μπαίνουμε σε μία νέα εποχή πρέπει να δούμε τι πραγματικά έφταιξε και το ΠΑΣΟΚ του 45% πήγε το Γενάρη του 2015 στο 4,5%. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε από δω και μπρος ώστε το 8,1%, το οποίο δεν είναι αρκετό για κανένα από εμάς, να αποτελέσει τη βάση για μεγαλύτερη απήχηση του κινήματος στους πολίτες».
«Δεν μας αρκεί να παραμείνουμε ένα κόμμα μεσαίου μεγέθους. Πρέπει πλέον με σαφήνεια να δώσουμε ένα σοσιαλδημοκρατικό στίγμα στις δικές μας κινήσεις και αυτές να είναι δυναμικές, να είναι εμπροσθοβαρείς. Η συζήτηση που αφορά το παρελθόν και κρίθηκε στις εκλογές αλλά, θα κρίνεται διαρκώς για καθένα από όλους εμάς. Η ουσία όμως είναι να κατακτήσουμε τις προκλήσεις του αύριο που είναι πάρα πολλές. Απαιτείται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους πολίτες», τόνισε.
Παράλληλα επεσήμανε πως «δεν είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είχε τραγικές συνέπειες για τη χώρα. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ αδικήθηκαν την περίοδο της κρίσης. Η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε και στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή ότι εμείς θα επαναφέρουμε την πρότασή μας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής από την πρώτη μέρα που η χώρα μπήκε στο ευρώ. Για να δούμε τις ευθύνες, το ποιος γιγάντωσε το δημόσιο χρέος και ποιος οδήγησε το έλλειμμα πάνω από 15%».
«Και φυσικά πρέπει να μάθουν και όσοι συμπολίτες μας δεν το ξέρουν ήδη, τι συζητείται και στην Ευρώπη. Αυτό που ανέφερε πριν λίγες ημέρες ο κ. Γιούνκερ ήταν μια επανάληψη της απόφασης που πήρε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2014. Μια απόφαση που επιρρίπτει τις ευθύνες για την κρίση στην ευρωπαϊκή και την ελληνική συντήρηση», υπογράμμισε.
Σχετικά Νέα
Σ. Ζαχαράκη στη σύνοδο Υπουργών Παιδείας στις Βρυξέλλες: Απαραίτητη η καλλιέργεια δεξιοτήτων μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος, για μια Ευρώπη ανταγωνιστική
Η ανθεκτικότητα και η προσαρμοστικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά τη διάρκεια κρίσεων, η σημασία.
Φλωρίδης: Τα Χριστούγεννα είχαν ενεργοποιηθεί 50.000 ψεύτικοι λογαριασμοί που ενημέρωναν για τα Τέμπη
«Τα τεράστια ψεύδη και οι κατηγορίες περί συγκάλυψης κατέρρευσαν» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος.
Ζ. Κωνσταντοπούλου για το πόρισμα του ΕΜΠ- Οργιάζουν οι μεθοδεύσεις, να δώσει εξηγήσεις ο κ. Καρώνης
Όσα δημοσιεύονται σήμερα ως πορίσματα του καθηγητή Καρώνη, έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα.
Χρηματοδοτικά εργαλεία για τις αμυντικές δαπάνες: Τι απάντησαν για το θέμα Μητσοτάκης και Μερτς στον ανταποκριτή του ΕΡΤΝews
Κρίσιμα ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως η ΄άμυνα και η ανταγωνιστικότητα, οι επενδύσεις και το μεταναστευτικό,.