Χουλουσί Ακάρ: Αν η Ελλάδα δεν εξοπλίζεται κατά της Τουρκίας, τότε εναντίον ποιου;

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας, σε δηλώσεις του, για τη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής των Υπουργών Άμυνας του NATO και τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο, υποστήριξε πως οι συμφωνίες της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ βλάπτουν το ΝΑΤΟ και σημείωσε πως σε ό,τι αφορά τους εξοπλισμούς ακολουθήθηκε η τακτική «δύο μέτρων και δύο σταθμών».

Ανέφερε, επίσης, ότι η εξοπλιστική ενίσχυση της Ελλάδας «στοχεύει εναντίον της Τουρκίας», εν αντιθέσει με εκείνη της δικής του που ενισχύει την άμυνα του ΝΑΤΟ.

«Βλάπτουν το ΝΑΤΟ»

Ειδικότερα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», ο Ακάρ, αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Είχαμε μια θετική και εποικοδομητική συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Αναμένουμε να δούμε τα θετικά αποτελέσματα αυτής της συνάντησης τις επόμενες ημέρες», είπε και επανέλαβε ότι οι προκλητικές ενέργειες και η ρητορική που εντείνουν τις εντάσεις μεταξύ των δύο εθνών «δεν θα είναι ωφέλιμες».

«Έχουμε πει στους συνομιλητές μας και συνεχίζουμε να το λέμε, ότι ορισμένες πολιτικές προσωπικότητες και άνθρωποι εμφανίζονται στο προσκήνιο και μιλούν γ’ αυτό το ζήτημα και ότι αυτό πρέπει να αποτραπεί. Την ίδια στιγμή, με την ενθάρρυνση κάποιων χωρών, πραγματοποιούνται κάποιες ενέργειες, κυρίως εξοπλιστικές. Θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι αυτές οι ενέργειες δεν έχουν κανένα όφελος μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Γιατί το λέμε αυτό; Προσπαθούμε να ζήσουμε μαζί, να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας, να επωφεληθούμε από τον πλούτο που είναι διαθέσιμος και να διασφαλίσουμε ότι οι χώρες μας ζουν με ασφάλεια και ευημερία. Εκτός από αυτό, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι παρόλο που είμαστε στο ΝΑΤΟ, η αναζήτηση διαφορετικών συμμαχιών θα βλάψει τόσο το ΝΑΤΟ όσο και τις διμερείς σχέσεις και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη», είπε.

Σε ό,τι αφορά τους εξοπλισμούς, ο τούρκος υπουργός ανέφερε: «Στην Ελλάδα λένε πως η εξοπλιστική ενίσχυση “δεν στοχεύει εναντίον της Τουρκίας”. Τότε, ενάντια σε ποιον στοχεύει;».

«Η Τουρκία δεν αποτέλεσε ποτέ απειλή για τους συμμάχους και τους εταίρους της, είναι ένας αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να δούμε ότι η Ελλάδα, που έχει οικονομικά προβλήματα, μπαίνει σε τέτοιες περιπέτειες, που θα κάνουν τη ζωή του ελληνικού λαού ακόμη πιο δύσκολη», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος ωστόσο στην εξοπλιστική ενίσχυση της χώρας του υποστήριξε: «Η ενίσχυση της Τουρκίας και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σημαίνει και την ενίσχυση της άμυνας του ΝΑΤΟ».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα