

Την ημέρα που αφέθηκαν ελεύθερες τέσσερις στρατιωτίνες που κρατούνταν αιχμάλωτες από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 200 παλαιστινίων εγκλείστων σε ισραηλινές φυλακές, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ξανά στο Ισραήλ αργά χθες Σάββατο, για να απαιτήσουν η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να τηρήσει πλήρως τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που κλείστηκε πριν από δέκα ημέρες και τέθηκε σε εφαρμογή την περασμένη Κυριακή.
Έγιναν συγκεντρώσεις στο Τελ Αβίβ, στη Χάιφα, στην Ιερουσαλήμ και αλλού. Συμμετέχοντες και συμμετέχουσες κράταγαν πλακάτ με συνθήματα όπως «σταματήστε τον πόλεμο» ή «μην αφήσετε κανέναν όμηρο πίσω».
Στην πρώτη φάση της συμφωνίας, διάρκειας 42 ημερών, προβλέπεται να αφεθούν ελεύθεροι 33 ισραηλινοί όμηροι με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 1.904 παλαιστινίων εγκλείστων σε ισραηλινά κέντρα κράτησης· οι υπόλοιποι ισραηλινοί όμηροι, ζωντανοί και νεκροί, πρόκειται να επαναπατριστούν στις επόμενες δυο φάσεις.
Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση Νετανιάχου και αντιπροσωπεία παλαιστινιακών κινημάτων με τη μεσολάβηση του Κατάρ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ αναμένεται να ξαναρχίσουν σύντομα για να συγκεκριμενοποιηθούν η δεύτερη και η τρίτη φάση. Ωστόσο, το εάν θα κλειστεί συμφωνία παραμένει ανοικτό σε αυτό το στάδιο και πολλοί στο Ισραήλ φοβούνται πως ο πόλεμος θα ξαναρχίσει όταν η πρώτη φάση τερματιστεί.
Σχετικά Νέα
Σουηδία: Παραιτήθηκε ο νέος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας εξαιτίας παλαιότερων φωτογραφιών του σε ιστότοπο γνωριμιών
O νέος σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφαλείας της Σουηδίας παραιτήθηκε σήμερα, μόλις μία ημέρα.
Σικελία: Δύτης έχασε τη ζωή του κατά την ανέλκυση της θαλαμηγού «Bayesian»
Τραγωδία με έναν νεκρό δύτη κατά τις εργασίες ανέλκυσης του «Bayesian», της θαλαμηγού που.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο προειδοποιεί για πιθανή αεροπορική επίθεση μεγάλης κλίμακας
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο προειδοποίησε για «πιθανώς μεγάλη» αεροπορική επίθεση στο Κίεβο..
Δικαστήριο των ΗΠΑ διέταξε να αφεθεί ελεύθερη η Τουρκάλα φοιτήτρια Ρουμέισα Οζτούρκ
Ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε σήμερα την κυβέρνηση Τραμπ να αποφυλακίσει μια φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Ταφτς.