Χειροπέδες σε αστυνομικούς που επιχείρησαν με ληστέψουν κατάστημα μετανάστη

Ένας 57χρονος Ανθυπαστυνόμος και ένας 53χρονος Αρχιφύλακας, που υπηρετούν σε αστυνομικές υπηρεσίες του Πειραιά και των δυτικών προαστίων, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για απόπειρα παράνομης βίας, παράβαση καθήκοντος, ψευδή κατάθεση και του Νόμου περί όπλων. Ο 53χρονος βρισκόταν σε αργία γιατί είχε κλέψει μοτοσυκλέτα από τις κατασχεμένες του τμήματος που υπηρετούσε.

Το πρωί της Παρασκευής, οι δύο αστυνομικοί και ένα τρίτο άτομο που αναζητείται προσέγγισαν κατάστημα ρούχων ενός 23χρονου από τη Συρία στην οδό Αλκιβιάδου στον Άγιο Παντελεήμονα. Ο ιδιοκτήτης είχε εντοπίσει τα τρία άτομα που τον κοίταζαν επίμονα για αρκετά λεπτά. Ένας από τους αστυνομικούς τον πλησίασε, του είπε “Ασφάλεια έλα μέσα” και τον τράβηξε δύο φορές από τον αγκώνα του χεριού του προκειμένου να περάσουν στο εσωτερικό του καταστήματος.

Το περιστατικό που τους πρόδωσε
Ο 23χρονος θεώρησε ότι θα τον λήστευαν καθώς στις αρχές Φεβρουαρίου τρία άτομα είχαν μπει με παρόμοιο τρόπο στο κατάστημά του και είχαν αρπάξει 1.000 ευρώ. Τότε άρχισε να καλεί σε βοήθεια και η 44χρονη υπάλληλος απέναντι καταστήματος έτρεξε στο Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο αστυνομικούς, ενώ το τρίτο άτομο είχε διαφύγει λίγο νωρίτερα με την προτροπή των δύο αστυνομικών.

Ο 57χρονος ανθυπαστυνόμος είπε στους συναδέλφους του πως είχαν βρεθεί εκεί ερευνώντας πληροφορία πως το συγκεκριμένο κατάστημα εμπλέκεται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών. Ο 53χρονος αρχιφύλακας έκρυψε ότι βρισκόταν σε κατάσταση αργίας όπως και ότι υπηρετούσαν σε διαφορετικές υπηρεσίες. Οι δύο αστυνομικοί υποστήριξαν ότι πήγαν εκεί με το μετρό, ενώ τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων διαπίστωσαν ότι είχαν πάει με μοτοσυκλέτα.

Ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας, του 57χρονου ανθυπαστυνόμου ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός ήταν εκτός υπηρεσίας και ποτέ δεν του έδωσε εντολές να διερευνήσει οποιαδήποτε πληροφορία για υπόθεση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών. Από κάμερα ασφαλείας διαπιστώθηκε ότι οι δύο αστυνομικοί μαζί με το αναζητούμενο άτομο προσέγγισαν το κατάστημα και μετά από δύο λεπτά, ο αναζητούμενος αποχώρησε.

Σε έρευνες στις οικίες των δύο κατηγορούμενων αστυνομικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια, μία σιδερογροθιά, 230 φυσίγγια, τρεις γεμιστήρες πιστολιού, ένα κυνηγετικό μαχαίρι και μία σιδερογροθιά, τα οποία κατείχαν παράνομα.

Ο 53χρονος αρχιφύλακας διατήρησε το δικαίωμα της σιωπής, ενώ ο 57χρονος ανθυπαστυνόμος στην απολογία του ανέφερε ότι είχε περιέλθει πληροφορία στον ίδιο, χωρίς να ενημερώσει τον Διοικητή του, ότι το κατάστημα εμπλέκεται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών και για τον λόγο αυτό πήγαν εκεί με τον συνάδελφό του. Οι συλληφθέντες αστυνομικοί υπέπεσαν σε πολλές αντιφάσεις, για το πως πήγαν εκεί, τον πραγματικό λόγο, ενώ δεν κατονόμασαν το τρίτο άγνωστο άτομο.

Ο 23χρονος από τη Συρία επιμένει ότι τα τρία άτομα θα τον λήστευαν, ενώ οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και αυτό της εκβίασης…

Πηγή: The Toc

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα