Χανιά:  Κατολισθήσεις, πτώσεις δέντρων και κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει τα Χανιά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους ανέμους.

Όπως ανακοίνωσε η αντιπεριφέρεια, λόγω συνεχόμενων κατολισθήσεων οι δρόμοι Αλικιανός – Πρασές – Σέμπρωνα (τμήμα Χλιαρό – Σέμπρωνα), όπως και ο δρόμος Φουρνές – Λάκκοι – Ομαλός θα είναι κλειστοί στην κυκλοφορία μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης.

Στα παραπάνω σημεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, βρίσκονται ήδη τα συνεργεία και μηχανήματα της Π.Ε. Χανίων, που καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Τα κύματα «χτύπησαν» και το Ενετικό Λιμάνι της πόλης με τις αρχές να συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν την διάβαση σε τμήματα της χερσαίας ζώνης.

Σε κατάσταση επιφυλακής για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και των δήμων, ενώ το υπνωτήριο αστέγων του δήμου θα παραμείνει ανοικτό όλο το 24ωρο.

Για λόγους ασφαλείας στην μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών κλειστά παραμένουν το Δημοτικό σχολείο του Σκινέ, καθώς και το Γυμνάσιο – Λύκειο του Αλικιανού.

«Φούσκωσε» ο Κερίτης και παρέσυρε τον αυτοσχέδιο δρόμο

Λίγες μέρες μόνο κράτησε ο αυτοσχέδιος δρόμος που είχαν φτιάξει οι κάτοικοι της περιοχής στον Κερίτη στα Χανιά, μετά την πτώση της ιστορικής γέφυρας. καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις τον παρέσυραν.

Δέντρο έπεσε πάνω σε ΙΧ –Κλήσεις για αντλήσεις υδάτων

Ένα δέντρο κόπηκε στην μέση από τους δυνατούς ανέμους που σαρώνουν τα Χανιά. Σύμφωνα με το zarpanews.gr, το δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει στο σημείο, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Πυροσβεστική, προκειμένου να προβεί στην κοπή του δένδρου.

Σχετικά Νέα