

Η Χαμάς “δεν έχει κλείσει την πόρτα στις διαπραγματεύσεις”, δήλωσε την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, ο Τάχερ αλ-Νούνου, μετά τους μαζικούς πολύνεκρους βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε χθες το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και τις απειλές της ισραηλινής κυβέρνησης για κλιμάκωση.
“Η Χαμάς δεν έχει κλείσει την πόρτα στις διαπραγματεύσεις, αλλά επιμένουμε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για νέες συμφωνίες”, είπε ο αλ-Νούνου, σε τηλεφωνική επικοινωνία από το Κάιρο.
“Δεν θέτουμε όρους, αλλά ζητάμε [το Ισραήλ] να αναγκαστεί να σταματήσει αμέσως [τις εχθροπραξίες] και να ξεκινήσει τη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων” που προβλέπονται στη συμφωνία εκεχειρίας η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 19 Ιανουαρίου, πρόσθεσε.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Μήνυση στη Google από το Μεξικό για τον «κόλπο της Αμερικής»
Σε μήνυση εις βάρος της Google προχώρησε το Μεξικό, καθώς άλλαξε το όνομα του Κόλπου.
Γερμανία: Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του νέου ΥΠΕΞ με τον Αμερικανό ομόλογό του
Ο νέος επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Γιόχαν Βάντεφουλ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών.
ΗΠΑ: Συνελήφθη ο δήμαρχος Νιούαρκ έξω από κέντρο κράτησης μεταναστών – «Δεν έκανα τίποτα κακό», δήλωσε μετά την απελευθέρωσή του
Ο δήμαρχος του Νιούαρκ, της μεγαλύτερης πόλης του Νιου Τζέρσεϊ, Ρας Μπαράκα συνελήφθη έξω.
Πακιστάν: Σε εξέλιξη ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της Ινδίας
Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν εξαπολύουν ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της Ινδίας, λίγες ώρες αφότου.