

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα σε δύσβατη περιοχή στη Μόλα Καλύβα, στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής. Επί τόπου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πεζοπόρα τμήματα που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο και τις τελευταίες εστίες, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν δυνάμεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Κασσάνδρας, του δασαρχείου, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.
Τις ρίψεις νερού συνεχίζουν τέσσερα καναντέρ, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη. Έχουν ελεγχθεί οι περισσότερες εστίες και απομένουν άλλες δύο – τρεις να ελεγχθούν, που όμως δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή.
Η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, σε δηλώσεις της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιβεβαίωσε πως «αυτή τη στιγμή, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Ήταν καταλυτική η βοήθεια των εναέριων μέσων, ενώ έγινε μία συντονισμένη προσπάθεια από όλους, εθελοντές, αγρότες, δήμο, περιφέρεια και δασαρχείο κάτω από τις εντολές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».
Η κ. Χαλκιά έκανε γνωστό πως από τα ξημερώματα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή. Η δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης, ενώ εξήρε το έργο των πυροσβεστών αλλά και των εθελοντών.
Αναφορικά με την αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς, η δήμαρχος είπε πως «από όσα έχω ακούσει, φαίνεται πως κάποιος έκαψε κλαδιά ενώ εδώ και μία εβδομάδα υπάρχει απαγορευτικό. Την άφησε νομίζοντας πως έχει σβήσει. Με τα 9 μποφόρ, όμως, τα ξημερώματα έγινε διασπορά σε πολλά σημεία».
Παράλληλα, επέστησε την προσοχή σε όλους τους ιδιοκτήτες που έχουν τα σπίτια τους μέσα στο δάσος. «Η ανευθυνότητα κάποιων ανθρώπων δεν μπορεί να ελεγχθεί. Με φοβίζουν τα σπίτια που είναι μέσα στο δάσος και έχουν πεύκα. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να έχουν καθαρά τα οικόπεδα τους, να έχουν κάνει αποψίλωση και να έχουν πάρει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις να προστατέψουν τα σπίτια τους γιατί η φωτιά περπατάει από το έδαφος. Δεν μπορεί να υπάρχει ένα πυροσβεστικό δίπλα σε κάθε σπίτι».
Σχετικά Νέα
Μακάβριο μπέρδεμα στη Σάμο: Έστειλαν για αποτέφρωση λάθος γυναίκα
Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Σάμο, όταν κατά τη διάρκεια κηδείας, άνοιξαν το φέρετρο.
Καμίνια: Πώς έγινε το τροχαίο κατά το οποίο ένας 49χρονος οδηγός ΙΧ τραυμάτισε και εγκατέλειψε 3 ανθρώπους
Συνελήφθη από την Αστυνομία ο 49χρονος οδηγός ΙΧ που σήμερα το μεσημέρι τραυμάτισε και.
ΣτΕ: Οι ΟΤΑ που δεν μεριμνούν για τα στηθαία στους δρόμους θα αποζημιώνουν τα θύματα των τροχαίων
Το Α΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Άννα Καλογεροπούλου και.
Ραφήνα: Νέες πληροφορίες για τον 41χρονο που εντοπίστηκε νεκρός σε αμπελώνα
Πτώμα άνδρα με τραύμα από πυροβόλο όπλο, εντοπίστηκε σε αμπελώνα στη Ραφήνα. Πρόκειται για.