Χ. Θεοχάρης: «Ναι» στα τοπικά lockdown όταν η κατάσταση τα επιβάλλει

«Εάν μια κατάσταση τείνει να χάσει τον έλεγχο, προφανώς και πρέπει να συναινέσουμε σε οποιαδήποτε τοπικά lockdown. Δεν είναι ευχάριστα. Δεν τα θέλουμε. Η ευθύνη είναι στις τοπικές κοινωνίες», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. «Δεν μπορώ να τα αποφύγω (σ.σ. τα τοπικά lockdown) όταν η κατάσταση τα επιβάλλει», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο υπουργός, η τουριστική κίνηση είναι άριστα συνδεδεμένη με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. «Αυτό το λαμβάνουν υπόψη όλες οι τουριστικές αγορές. Η ευθύνη μας, απέναντι στη ζωή μας, πρώτα από όλα αλλά και στον τουρισμό μας, είναι να τηρούμε τα μέτρα. Να εμβολιαστούμε όλοι ώστε και αυτό το κύμα της μετάλλαξης Δέλτα να περάσει, χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα στη χώρα μας», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για το αν θα πιάσουμε φέτος του στόχους που έχουμε θέσει στον τουρισμό, απάντησε: «Οι οικονομικοί στόχοι φέτος είναι σε δεύτερη μοίρα. Πρώτα από όλα είναι η υγεία και η διασφάλιση της εικόνας της χώρας μας ως ένας ασφαλής ποορισμός. Ως τώρα αυτό είναι ένα στοίχημα το οποίο κερδίζουμε. Δεν εφησυχάζουμε. Παρακολουθούμε την κατάσταση στα σύνορά μας».

Και όπως διευκρίνισε: «Δεν έχουμε πολλά εισαγόμενα κρούσματα», καθώς «τα περισσότερα κρούσματα οφείλονται στις εσωτερικές μετακινήσεις και στα κορονοπάρτι που γίνονται σε διάφορες περιοχές».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα