

Την άποψη ότι η ελληνική οικονομία έχει πλέον ξεπεράσει τους κινδύνους των τελευταίων ετών, αλλά δεν βρίσκεται ακόμα σε καθεστώς πλήρους ασφάλειας, εκφράζει σε συνέντευξη της στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αναπληρώτρια διευθύντρια του Ινστιτούτου Bruegel των Bρυξελλών, Μαρία Δεμερτζή.
Συγχρόνως η κ. Δεμερτζή, επισημαίνει πως η Ελλάδα είναι ακόμα σε αναζήτηση ενός σταθερού μοντέλου ανάπτυξης προκειμένου να προστατευτεί από ενδεχόμενα μελλοντικά σοκ.
Για την Ελληνίδα ερευνήτρια ενός από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά think tanks, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά η Ευρωζώνη βρίσκονται σε μια περίοδο που δεν είναι εύφορο το έδαφος για σημαντικές αλλαγές στην κατεύθυνση της περαιτέρω ενοποίησης. Όπως σημειώνει, ο βασικός λόγος είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των κρατών-μελών καθώς και των πολιτών απέναντι στους θεσμούς.
To Brexit είναι μία από τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή η Ευρώπη, ωστόσο, η προετοιμασία που έχει γίνει, θα μειώσει σημαντικά τις οικονομικές επιπτώσεις για τα κράτη-μέλη, ακόμα και στην περίπτωση της μη συντεταγμένης αποχώρησης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κ. Δεμερτζή στη συνέντευξη της στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σχετικά Νέα
Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 2 Μαΐου
Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), συνολικά.
Έρχονται νέες φοροελαφρύνσεις στη ΔΕΘ: Οι προτάσεις που εξετάζονται και οι δύο παράγοντες που θα κρίνουν τις αποφάσεις
Μετά την ανακοίνωση των μέτρων μόνιμου χαρακτήρα ύψους 1,1 δισ. που προήλθε από το.
Β. Κορκίδης: Η επιδότηση ρεύματος στις ΜμΕ πρέπει να διευρυνθεί χωρίς εξαιρέσεις
“Ως γνωστό, οι επιδοτήσεις ποτέ δεν καλύπτουν τις αυξήσεις, ειδικά στο ενεργειακό κόστος. Η.
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 2 Μαΐου
Συνολικά 1.205.378.923,38 ευρώ θα καταβληθούν σε 1.789.443 δικαιούχους από τις 28 Απριλίου έως τις.