

Με 266 ψήφους «υπέρ» έναντι 22 «κατά» ψηφίσθηκε από τους 288 βουλευτές που συμμετείχαν στην ονομαστική ψηφοφορία το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εξωτερικών για την «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σχετικά με την κοινή συνεργασία στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα και των ρηματικών διακοινώσεων σχετικά με το ελληνικό πρωτότυπο κείμενο της Συμφωνίας».
Υπέρ της Κύρωσης τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης ενώ την καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.
Με απόφαση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, η Κύρωση της Σύμβασης τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος.
Το άρθρο αυτό προβλέπει ότι «για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωριστούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται στο Σύνταγμα. Για τη ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία, απαιτείται η πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών».
Σχετικά Νέα
Πρόταση ΠΑΣΟΚ για προανακριτική: Ζητά παραπομπή Καραμανλή και τριών υφυπουργών για κακούργημα
Έτοιμη έχει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη και.
Αντιδράσεις από τους βουλευτές της ΝΔ για τους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
Στο επίκεντρο της συζήτησης, που είχαν νωρίτερα σήμερα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής ο.
ΕΟΠΥΥ: Αποσύρονται οι γιατροί από την δικαστική διαμάχη με το υπουργείο Υγείας για τα ραντεβού
Αποσύρονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την δικαστική διαμάχη με το υπουργείο Υγείας για.
Ν. Ταχιάος για τα Τέμπη: Δεν πανηγυρίζουμε για κανένα πόρισμα Καρώνη
Σε «σαφέστατο σχέδιο αποσταθεροποίησης, από κόμματα τα οποία υποστηρίζουν την αντισυστημικότητα και θέλουν να.