

Στον κόσμο των αρνητικών επιτοκίων όλα πια είναι πιθανά. Ακόμη και το να πληρώνουν οι τράπεζες τους αγοραστές ακινήτων, προκειμένου να λάβουν στεγαστικό δάνειο. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της Jyske Bank, της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Δανίας, η οποία από τις αρχές Αυγούστου χρεώνει αρνητικό επιτόκιο -0,5% σε ορισμένα στεγαστικά δάνεια.
Πολύ κοντά και η Nordea Bank χορηγεί δάνειο διάρκειας 30 ετών με επιτόκιο μόλις 0,5%, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού δικτύου, το μέσο επιτόκιο σε στεγαστικά δάνεια ανά την Ευρωζώνη έχει υποχωρήσει στο 1,65% από τον Ιούνιο. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα, που έχουν καταγαφεί τουλάχιστον από το 2000, όταν άρχισε η συγκέντρωση των εν λόγω στοιχείων.
Στη Γαλλία το επιτόκιο στα στεγαστικά δάνεια είναι κατά μέσο όρο 1,39%, ενώ στη Γερμανία ορισμένες τράπεζες προσφέρουν στεγαστικά δάνεια με επιτόκιο μόλις 0,5%.
Στις ΗΠΑ το μέσο επιτόκιο για δάνειο 30 ετών είναι 3,6%- το χαμηλότερο από το Νοέμβριο του 2016, αλλά και πάλι αρκετά υψηλό, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Σχετικά Νέα
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Περού
Ο Περουβιανός πρωθυπουργός Γουστάβο Αδριανσέν παραιτήθηκε χθες Τρίτη, παραμονή της διεξαγωγής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.
Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε τη χώρα μας, η Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε τη χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.
Ο Μακρόν καταδίκασε τις δράσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου στη Λωρίδα της Γάζας
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, καταδίκασε με τον.
Νιγηρία: Νεκροί τέσσερις στρατιώτες από επίθεση τζιχαντιστών
Τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες Τρίτη κατά τη διάρκεια επίθεσης τζιχαντιστών εναντίον στρατιωτικής βάσης.