

Την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστημικού Προγράμματος (EUSPA) που εδρεύει στην Πράγα, επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος βρίσκεται στην τσεχική πρωτεύουσα συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
«Η Ευρώπη πρωτοπορεί στο διάστημα έχοντας αναπτύξει δίκτυα δορυφόρων που μας παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ακρίβειας που κανένα κράτος-μέλος δεν θα μπορούσε να παρέχει από μόνο του» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του. Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι τα διαστημικά προγράμματα Copernicus και Galileo παρέχουν ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών για την κίνηση στους δρόμους, την ασφάλεια στη θάλασσα, τη γεωργία, την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών, αλλά και την ασφάλεια των επικοινωνιών. Σχολίασε, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, μάλιστα ότι η Ελλάδα αξιοποιεί τις υπηρεσίες αυτές, όπως έκανε το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές αλλά και καθημερινά σε εφαρμογές που έχουν σχέση με την ασφάλεια των συνόρων και τη διάσωση ανθρώπων στην θάλασσα.
Τον αναπληρωτή υπουργό, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, υποδέχθηκε και ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού ο εκτελεστικός Διευθυντής Ροντρίγκο ντα Κόστα (Rodrigo da Costa), ο οποίος τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες και το έργο του EUSPA. Στη συνέχεια, o κ. Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε και συζήτησε με τους Έλληνες υπαλλήλους που εργάζονται στον Οργανισμό. «Διαπίστωσα πόσα αξιόλογα παιδιά της Ελλάδας προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε σοβαρές θέσεις στην ΕΕ», τόνισε χαρακτηριστικά. Τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών συνόδευαν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Τσεχική Δημοκρατία Αθανάσιος Παρέσογλου και ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στις Βρυξέλλες (COREPER I) Ιωάννης Γκίκας.
Σχετικά Νέα
Φλωρίδης: Τα Χριστούγεννα είχαν ενεργοποιηθεί 50.000 ψεύτικοι λογαριασμοί που ενημέρωναν για τα Τέμπη
«Τα τεράστια ψεύδη και οι κατηγορίες περί συγκάλυψης κατέρρευσαν» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος.
Χρηματοδοτικά εργαλεία για τις αμυντικές δαπάνες: Τι απάντησαν για το θέμα Μητσοτάκης και Μερτς στον ανταποκριτή του ΕΡΤΝews
Κρίσιμα ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως η ΄άμυνα και η ανταγωνιστικότητα, οι επενδύσεις και το μεταναστευτικό,.
Θ. Κοντογεώργης για πόρισμα ΕΜΠ για τα Τέμπη: Κάθε πολίτης μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, ελπίζω και η αντιπολίτευση
Από το πόρισμα του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δημήτρη Καρώνη για τη σιδηροδρομική.
Στο Βερολίνο ο Κ. Μητσοτάκης – Live οι δηλώσεις με τον Φρίντριχ Μερτς
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε στην καγκελαρία, όπου τον υποδέχθηκε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς..