

Οι εισαγωγές ελληνικών προϊόντων στη Ρουμανία ανήλθαν σε 805 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 9,5 % το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2020, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Αντιθέτως οι ρουμανικές εξαγωγές προς την χώρα μας, κατέγραψαν και πάλι μείωση κατά 19%, ανερχόμενες σε 529,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος του διμερούς εμπορίου διαμορφώθηκε σε 1.702,1 εκατ. ευρώ.
Αυτό προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ρουμανικού Ινστιτούτου Στατιστικής, όπως αυτά αναφέρονται σε σημερινό ενημερωτικό έγγραφο της πρεσβείας μας στο Βουκουρέστι.
Η Ελλάδα διατηρεί την 19η θέση ως χώρα προορισμού των ρουμανικών εξαγωγών και την 18η ως χώρα προμηθευτής.
Πρώτα σε αξία τα φρούτα
Πιο αναλυτικά, οι εξαγωγές ελληνικών φρούτων κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2020 ανήλθαν σε 95,9 εκατ. ευρώ, έναντι 86,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019 (+11,25%).
Αξιόλογη ήταν και η αύξηση των προϊόντων “τεχνουργήματα από σίδηρο” που από 4,9 εκατ. ευρώ το οκτάμηνο του 2019 ξεπέρασαν τα 32,1 εκατ. ευρώ τους πρώτους εννέα μήνες του 2020. Τα προϊόντα σιδήρου κεφ. 72 κατέγραψαν επίσης αύξηση (8%) με την αξία τους να διαμορφώνεται σε 91,2 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται τέλος, ότι παρά την πανδημική κρίση και τα συναφή μέτρα περιορισμού αυτής, αύξηση συνεχίζουν να παρουσιάζουν οι εξαγωγές παιχνιδιών, με την αξία τους να ανέρχεται σε 61,2 εκατ. ευρώ κατά το υπό εξέταση διάστημα του 2020 (έναντι 56,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019).
Σχετικά Νέα
ΔΥΠΑ: Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων για 10.000 ανέργους δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και άστεγους
Σήμερα, Πέμπτη 15 Μαΐου, ξεκινάει η δυνατότητα υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος από παρόχους κατάρτισης, ενταγμένων.
Δανειολήπτες ελβετικού φράγκου για εξωδικαστικό μηχανισμό: Υποκρύπτει την αποδυνάμωση των συλλογικών αγωγών στον Άρειο Πάγο
Την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να ενταχθούν τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο στον διευρυμένο.
ΤτΕ: Κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα από τις γεωπολιτικές και εμπορικές εντάσεις
Οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ελλάδα είναι κυρίως εξωγενείς, προερχόμενοι από την.
Πρωτογενές πλεόνασμα στα 5,165 δισ. ευρώ το α’ τετράμηνο του 2025
Πλεόνασμα ύψους 5,165 δισ. ευρώ κατέγραψε το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού σε τροποποιημένη ταμειακή βάση.