Αυτοψία της ΕΑΔ σε ιδιωτικές κλινικές για την τήρηση των διαδικασιών εμβολιασμών

Ελέγχους σε ιδιωτικές κλινικές της Αττικής ως προς την τήρηση της διαδικασίας εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, διενήργησε χθες η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Οι επιθεωρητές – ελεγκτές της ανεξάρτητης αρχής, μετέβησαν σε έξι ιδιωτικούς φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας και συγκεκριμένα στα θεραπευτήρια Metropolitan General, Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, Ιατρικό Αθηνών, Metropolitan Hospital, Mediterraneo Hospital και στο μαιευτήριο ΙΑΣΩ. Σκοπός της αυτοψίας ήταν να διαπιστωθεί, κατά πόσο τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου και οι απαιτήσεις που περιλαμβάνονται στο εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμών κατά της Covid-19.

Τα στελέχη της Αρχής προχώρησαν σε επιθεώρηση των χώρων, ζήτησαν τις καταστάσεις των εργαζομένων και των λοιπών επαγγελματιών που συνεργάζονται με τους παραπάνω φορείς, τις καταστάσεις με το προσωπικό των φορέων αυτών που έχει δηλώσει επιθυμία για εμβολιασμό, καθώς και τον ημερήσιο προγραμματισμό εμβολιασμών ανά εμβολιαστική γραμμή. Από τα αρχικά ευρήματα δεν διαπιστώθηκαν προβλήματα στη διαδικασία του εμβολιασμού.

Όπως σημειώνεται με σχετική ενημέρωση της ΕΑΔ, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια, με στόχο την επιτήρηση των διαδικασιών και τη διασφάλιση της διαφάνειας και ακεραιότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα