

Με επείγουσα έκκληση, εκατοντάδες καλλιτέχνες και πολιτιστικά ιδρύματα στην Αυστρία ζητούν σε ανοικτή τους επιστολή από τους πολιτικούς και ειδικότερα από την κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων να αντιμετωπίσουν το συνεχιζόμενο lockdown στον τομέα του Πολιτισμού με σαφείς επιλογές και σχεδιασμό.
«Είμαστε εμβρόντητοι από την αδιαφορία με την οποία η κυβέρνηση και η διάσκεψη των κυβερνητών των εννέα ομόσπονδων κρατιδίων αγνοούν τις υπαρξιακές βασικές ανάγκες της Τέχνης και του Πολιτισμού», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανοιχτή επιστολή, στην οποία ζητείται ταυτόχρονα μία πολιτιστική σύνοδος κορυφής, καθώς «δεν αρκεί να μιλάμε για τη σημασία της Τέχνης και του Πολιτισμού και να φροντίζουμε για όλα τα άλλα, αλλά όχι για αυτά».
Ως εκ τούτου, αναμένει κανείς «την άμεση διόρθωση του υφιστάμενου σχεδίου ανοίγματος και την σύνδεση της Τέχνης και του Πολιτισμού στα ήδη αποφασισμένα βήματα – η Τέχνη και ο Πολιτισμός χρειάζονται τουλάχιστον ίση μεταχείριση με άλλους τομείς και όχι ασαφείς εξαγγελίες», τονίζεται στην ανοικτή επιστολή.
«Δεν θέλουμε να περιμένουμε ούτε μία ημερομηνία του Απριλίου με νέες αποφάσεις για να μπορέσουμε να ανοίξουμε τον Μάιο με τους αντίστοιχους χρόνους προετοιμασίας, ούτε μια μεταγενέστερη ημερομηνία, ώστε, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου προετοιμασίας, να προσγειωθούμε στο θερινό διάλειμμα, καθώς ο Πολιτισμός χρειάζεται χρόνους προετοιμασίας και επομένως έναν συγκεκριμένο ορίζοντα σχεδιασμού», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
«Τελικά, μια πολιτιστική σύνοδος κορυφής με τη συμμετοχή των επαρχιακών κυβερνητών και της ηγεσίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι επομένως απαραίτητη για τον προγραμματισμό των επόμενων βημάτων», τονίζεται στην έκκληση την οποία απευθύνουν 350 καλλιτεχνικά και πολιτιστικά ιδρύματα, καθώς και 1.500 δημιουργοί πολιτισμού, των οποίων τα ονόματα καταγράφονται σε πάνω από 33 σελίδες.
Σχετικά Νέα
Μπελίζ: Αεροπειρατεία σε πτήση εσωτερικού – Επιβάτης πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη
Ένας πολίτης από τις ΗΠΑ οπλισμένος με μαχαίρι κατέλαβε ένα μικρό αεροσκάφος της εταιρείας.
Η Χαμάς απορρίπτει την ισραηλινή πρόταση για κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας
Απέρριψε την ισραηλινή πρόταση για κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας ο ηγέτης της.
Σερντάρ Ντενκτάς: Η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία
Την πρόταση η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να ανοίξει πρεσβεία στη.
«Αόριστη» αισιοδοξία από τον Ντόναλντ Τραμπ για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και ΕΕ στη συνάντηση με την Τζόρτζια Μελόνι – «Στόχος να γίνει και πάλι μεγάλη η Δύση»
«Στόχος μου είναι να κάνω και πάλι μεγάλη την Δύση και μαζί μπορούμε να.