

Με ένα ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό-ψυγείο, συνοδευόμενο από αστυνομικά οχήματα, έφθασαν το πρωί του Σαββάτου, στις 5.35 τοπική ώρα, με ασφάλεια στη Βιέννη, οι πρώτες 10.000 δόσεις του εμβολίου της Biontech/Pfizer, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών.
Η μεταφορά του πολύτιμου φορτίου είχε ξεκινήσει στο Πουρς του Βελγίου, και στις 2.00 τα ξημερώματα μονάδες των ομόσπονδων αρχών κυκλοφορίας Βιέννης και ‘Ανω Αυστρίας το παρέλαβαν στο συνοριακό σταθμό Σούμπεν της επαρχίας Σέρντινγκ στα γερμανο-αυστριακά σύνορα.
Η παράδοση έγινε στη συνέχεια στις φαρμακευτικές αποθήκες της Herba Chemosan στο Σίμερινγκ, τον ενδέκατο τομέα της Βιέννης, όπου και αποθηκεύονται σε θερμοκρασία -74 βαθμών Κελσίου και από όπου θα διανεμηθούν κατόπιν σε ολόκληρη την Αυστρία.
Τις αποθήκες επισκέφθηκαν μετά το μεσημέρι εκπρόσωποι της πολιτικής, η υπουργός ‘Αμυνας Κλαούντια Τάνερ και οι κυβερνήτες των ομόσπονδων κρατιδίων της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιγκ και Κάτω Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.
Όπως εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Herba Chemosan Αντρέας Βίντισαουερ, μόνο η πρώτη παρτίδα των εμβολίων αποθηκεύεται εξ ολοκλήρου στο Σίμερινγκ, όλες οι άλλες θα παραδοθούν σε συνολικά 17 υποκαταστήματα σε όλη την Αυστρία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα φιαλίδιο αρκεί για πέντε εμβολιασμούς, ενώ οι γιατροί, θα παραλαμβάνουν σετ με σύριγγες μαζί με το εμβόλιο, το οποίο, φθάνοντας στον τελικό χρήστη, δεν θα έχει πλέον την τόσο χαμηλή θερμοκρασία όσο στην αποθήκη, αλλά η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ συν δύο και οκτώ βαθμούς Κελσίου.
Οι πρώτοι εμβολιασμοί, παρουσία του Αυστριακού ομοσπονδιακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και μελών της κυβέρνησης, θα γίνουν αύριο το πρωί στις 9.00 τοπική ώρα (10.00 ώρα Ελλάδας) στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης σε πέντε εθελοντές, ηλικίας άνω των 80 ετών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Στο νοσοκομείο αναφοράς Covid-19, στο Φαβορίτεν, στον δέκατο τομέα της Βιέννης, θα ακολουθήσει το μεσημέρι ο επόμενος εμβολιασμός, ο οποίος. σύμφωνα με τον κυβερνήτη και δήμαρχο της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιγκ, θα γίνει στον Κρίστοφ Βένις, τον διευθυντή του εκεί τμήματος λοιμώξεων.
Σχετικά Νέα
Ρούμπιο: Υπό επανεξέταση η ταξινόμηση των Ταλιμπάν ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση
Οι ΗΠΑ εξετάζουν αν θα χαρακτηρίσουν τους Ταλιμπάν ως “ξένη τρομοκρατική οργάνωση”, διεμήνυσε ο.
ΗΠΑ: Ο Τόμας Μπάρακ θα αναλάβει (και) ειδικός απεσταλμένος για τη Συρία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διορίσουν τον σύμβουλο επί σειρά ετών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Η Κίνα θα δωρίσει 500 εκατ, δολάρια στον ΠΟΥ για να καλύψει το κενό που άφησαν οι ΗΠΑ
Η Κίνα έχει δεσμευτεί να δώσει 500 εκατομμύρια δολάρια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προκειμένου.
Ζελένσκι σε Ρούτε: Χωρίς πίεση στη Μόσχα δεν μπορεί να επιτευχθεί μια δίκαιη ειρήνη
Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Μαρκ Ρούτε για τα κοινά βήματα.