

Στη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία στο προσφυγικό ζήτημα δεν υπάρχει “εναλλακτική”, θεωρεί ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, “ακόμη και εάν αυτό είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”, όπως επισήμανε ο ίδιος σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.
Κατά την άποψή του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γνωρίζει ότι εδώ αυτός έχει μία «θέση-κλειδί» και χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες “επανειλημμένα ως κεφάλαιο” για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική του θέση.
Επομένως, σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών, κανείς χρειάζεται και τα δύο — συνομιλίες και τη «σαφήνεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι δεν δεχόμαστε εκβιασμούς».
Εκβιαστικές επιδιώξεις της Τουρκίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο προσφυγικό ζήτημα, έχει απορρίψει κατηγορηματικά, επανειλημμένα στο παρελθόν, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.
Εξαιτίας της προκλητικής στάσης της Άγκυρας σε διάφορα θέματα, όπως τελευταία στην Ανατολική Μεσόγειο, ο καγκελάριος ζητά την επιβολή κυρώσεων, ενώ πάγια είναι η θέση του, εδώ και χρόνια, για την ανάγκη οριστικής διακοπής των διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Η Κίνα είναι «πρόθυμη» για τον επαναπροσδιορισμό των διμερών εμπορικών σχέσεων
Το Πεκίνο είναι πρόθυμο για τον επαναπροσδιορισμό των εμπορικών σχέσεων με τις ΗΠΑ με.
ΗΠΑ και Ιράν συζήτησαν «τεχνικά στοιχεία» γύρω από μία συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
Ο απεσταλμένος της αμερικανικής κυβέρνησης για τη Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ είχε σήμερα έναν.
Βρετανική Υπηρεσία Θαλασσίου Εμπορίου: Σύγκρουση μικρού ταχύπλοου σκάφους με πλοίο στα ΗΑΕ
Η Υπηρεσία Θαλασσίου Εμπορίου της Βρετανίας (UKMTO) ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε μία αναφορά για.
Ο Μάρκο Ρούμπιο θα λάβει μέρος στην ανεπίσημη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ για τον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας
Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο, θα λάβει μέρος στην ανεπίσημη συνάντηση των.