

Στη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία στο προσφυγικό ζήτημα δεν υπάρχει “εναλλακτική”, θεωρεί ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, “ακόμη και εάν αυτό είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”, όπως επισήμανε ο ίδιος σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.
Κατά την άποψή του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γνωρίζει ότι εδώ αυτός έχει μία «θέση-κλειδί» και χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες “επανειλημμένα ως κεφάλαιο” για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική του θέση.
Επομένως, σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών, κανείς χρειάζεται και τα δύο — συνομιλίες και τη «σαφήνεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι δεν δεχόμαστε εκβιασμούς».
Εκβιαστικές επιδιώξεις της Τουρκίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο προσφυγικό ζήτημα, έχει απορρίψει κατηγορηματικά, επανειλημμένα στο παρελθόν, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.
Εξαιτίας της προκλητικής στάσης της Άγκυρας σε διάφορα θέματα, όπως τελευταία στην Ανατολική Μεσόγειο, ο καγκελάριος ζητά την επιβολή κυρώσεων, ενώ πάγια είναι η θέση του, εδώ και χρόνια, για την ανάγκη οριστικής διακοπής των διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας.
Σχετικά Νέα
Στη Μόσχα η συνάντηση Πούτιν – Σουλτάνου του Ομάν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί την Τρίτη στη Μόσχα με τον.
Στα «χέρια» της Ρωσίας χωριό, που είχε καταλάβει η Ουκρανία, στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ
Η Ρωσία ισχυρίζεται πως ανέκτησε τον προτελευταίο οικισμό που βρισκόταν υπό τον έλεγχο του.
Επίσκεψη Μασκ στην Ινδία: Σχέδιο μετά από συζήτηση με τον Πρωθυπουργό Μόντι
Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι σκοπεύει να επισκεφτεί την Ινδία αργότερα μέσα στο έτος,.
Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος συνομιλιών Ιράν – ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
Οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ.