

Ο βασιλιάς Κάρολος, ο μοναδικός Βρετανός μονάρχης ο οποίος έχει ζήσει στην Αυστραλία, φθάνει στη χώρα την Παρασκευή στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη σε βρετανική επικράτεια από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο.
Ηπρώτη επίσκεψη μονάρχη τα τελευταία 13 χρόνια στην Αυστραλία έχει φέρει πάλι στο προσκήνιο το ερώτημα αν θα πρέπει να είναι αρχηγός του κράτους Βρετανός βασιλέας με τις δημοσκοπήσεις να εμφανίζουν τους Αυστραλούς διχασμένους για το αν θέλουν να γίνουν δημοκρατία.
Η ανησυχία για την υγεία του Καρόλου έκανε τον συγγραφέα του βιβλίου “Η Λίστα του Σίντλερ” Τόμας Κένελι να δεχτεί πρόσκληση για να συναντήσει το βασιλικό ζεύγος, το οποίο χαρακτηρίζει φιλικό και προσιτό.
Σε συνέντευξή του ο Κένελι είπε ότι είναι ντροπή οι Αυστραλοί να είναι υποτελείς του βασιλιά προσθέτοντας ωστόσο ότι γι’αυτό δεν ευθύνεται ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος έχει δηλώσει ότι οι Αυστραλοί είναι εκείνοι που θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να γίνουν δημοκρατία.
“Ελπίζω να είναι ΟΚ σε αυτή την περιοδεία επειδή έχει αυτόν τον καρκίνο. Δεν είναι αυτός το πρόβλημα σε όλο αυτό γιατί έχει πει ξανά και ξανά ότι είναι δικό μας ζήτημα”, δήλωσε ο Κένελι.
Δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες του ομίλου News Corp αυτή την εβδομάδα έδειξε ότι 45% των Αυστραλών επιθυμούν να παραμείνει η χώρα τους συνταγματική μοναρχία έναντι 33% που θέλουν να γίνει δημοκρατία και οι υπόλοιποι είναι αναποφάσιστοι.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.