Αυστραλία: Αρνητικό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τη «Φωνή» των Αβορίγινων

Αρνητικό δείχνει η μέχρι στιγμής καταμέτρηση ψήφων το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα της Αυστραλίας. Ειδικότερα, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων, όλα δείχνουν πως οι Αυστραλοί που προσήλθαν σήμερα σε εθνικό επίπεδο στις κάλπες για το δημοψήφισμα που θα οδηγούσε σε συνταγματική αλλαγή ώστε να κατοχυρωθεί νομοθετικά η “Φωνή” (The Voice) των Αβορίγινων στο Εθνικό Κοινοβούλιο , ψήφισαν “Όχι”.

Η εκτίμηση του αποτελέσματος με την αναγωγή των ήδη καταμετρημένων ψήφων από το ABC, το δίκτυο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Αυστραλίας, δείχνει πως το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό σε τουλάχιστον τρεις Πολιτείες, όπως και στο εθνικό ποσοστό.

Πρόκειται για σημαντική ήττα του κόμματος των Εργατικών και προσωπικά του πρωθυπουργού Άντονι Αλμπανίζι, ο οποίος είχε αναγάγει την πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση ως το κυρίως πρόσταγμα της πολιτικής της κυβέρνησης του κατά το τελευταίο έτος.

Όπως σημειώνουν αναλυτές, η απόρριψη της πρότασης για συνταγματική κατοχύρωση μιας επιτροπής που θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα για τις υποθέσεις των Αβορίγινων, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αδυναμία της κυβέρνησης να πείσει πως θα είχε η επιτροπή αυτή καθοριστικό ρόλο στα ζητήματα ισότητας και δικαιωμάτων των αυτόχθονων Αυστραλών.

πηγή:ertnews.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα