

Αυστηρό lockdown ανακοινώνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για όλη την Αγγλία, παρόμοιο με εκείνο του Μαρτίου, όπως μεταδίδει το BBC.
Τα μέτρα θα προβλέπουν κλείσιμο σχολείων για τις περισσότερες βαθμίδες και τηλεργασία εκτός αν δεν γίνεται διαφορετικά. Τα μέτρα θα έχουν ισχύ από τα μεσάνυχτα.
«Η εξάπλωση της νέας μετάλλαξης της COVID-19 έχει οδηγήσει στην ταχεία κλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Ο πρωθυπουργός είναι σαφής για το γεγονός ότι επιπλέον μέτρα πρέπει να ληφθούν. […] Θα τα ανακοινώσει το βράδυ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του Μπόρις Τζόνσον.
Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο όλη η χώρα να τεθεί στη βαθμίδα 4 («κόκκινη ζώνη»), καθώς το «πορτοκαλί» αποδεικνύεται ανεπαρκές για να σταματήσει τη διασπορά του φονικού ιού.
Σημειώνεται ότι, η χώρα κατέγραψε τη Δευτέρα νέο «μαύρο» ρεκόρ όσον αφορά τα κρούσματα της πανδημίας της COVID-19, με 58.784 νέες μολύνσεις.
Σχετικά Νέα
-
Ερντογάν: «Ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν ένας αξιοσέβαστης ηγέτης με σημαντικές πρωτοβουλίες για το Παλαιστινιακό»
Την στάση που είχε ο Πάπας Φραγκίσκος για το Παλαιστινιακό ζήτημα και τον πόλεμο.
-
Πάπας Φραγκίσκος: Ο ταπεινός «Πάπας των Φτωχών» που έβγαζε selfies και δεν δίσταζε να δακρύσει δημόσια
Πάπας Φραγκίσκος. Το ημερολόγιο γράφει Δευτέρα του Πάσχα 21 Απριλίου 2025, όταν ο ταπεινός.
Πάπας Φραγκίσκος: Οι 8 επικρατέστεροι για να τον διαδεχθούν – Ανάμεσά τους ένας Ασιάτης και δύο μαύροι
Η Καθολική Εκκλησία μπαίνει σε περίοδο «Sede Vacante» μετά τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου,.
Λευκός Οίκος για Πάπα Φραγκίσκο: «Ας αναπαυθεί εν ειρήνη» – Συλλυπητήρια Πούτιν για τον θάνατο του Ποντίφικα
Ο Πάπας Φραγκίσκος, μετά από σκληρές μάχες που έδωσε με τα σοβαρά προβλήματα υγείας.