Αύριο στην COP26 ο Μητσοτάκης: Έτσι θα γίνει η Ελλάδα κόμβος μεταφοράς πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει αύριο, Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP26, που πραγματοποιείται στη Γλασκώβη.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Μητσοτάκης, εκτός από την ομιλία του στη διάσκεψη, θα έχει σειρά διμερών επαφών με ξένους ηγέτες.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τη Δευτέρα το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στο πρόγραμμα της πράσινης μετάβασης που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει:

Τους στόχους απολιγνιτοποίησης
Τη μεγάλη αύξηση των ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας και τους νέους φιλόδοξους στόχους που θέτουμε μεταξύ των οποίων και τα ενάλια αιολικά πάρκα.
Τα πράσινα νησιά και τα πρωτοποριακά προγράμματα που εφαρμόζουμε εκεί.
Την πρωτοβουλία για πράσινη ναυτιλία.
Την προστασία των οικοσυστημάτων και τα μέτρα που λαμβάνονται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο σχέδιο για τη μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη, με βάση την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο και τις συζητήσεις στη Σαουδική Αραβία.

Επίσης, στο περιθώριο της διάσκεψης ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά διμερών επαφών και θα επιστρέψει στην Αθήνα τη Δευτέρα το βράδυ.


Στη διάσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν 120 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, όπως οι Τζο Μπάιντεν, Ανγκελα Μέρκελ, Εμανουέλ Μακρόν

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα