

Η καταβολή του πρώτου μήνα της παράτασης των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Ιανουάριο ξεκικάνει αύριο Δευτέρα 1 Μαρτίου, κατόπιν της δημοσίευσης της ΚΥΑ 8534/279/24.2.2021 στο ΦΕΚ 771/26.2.2021 για τη δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν ή λήγουν εντός του πρώτου διμήνου του έτους, στο πλαίσιο των νέων κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη της αγοράς εργασίας,
Η καταβολή της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).
Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:
· Τακτική επιδότηση ανεργίας – έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος
· Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως)
· Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 € (έως 200 € μηνιαίως).
Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιανουαρίου, η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου. Για όσους ανέργους έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός του Φεβρουαρίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου και η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου.
Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ. Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης. Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.
Σχετικά Νέα
Wall Street: Οι ευρωπαϊκές μετοχές κλείνουν ελαφρώς υψηλότερα
Σε θετικό έδαφος έκλεισε η Wall Street σήμερα (13.5.2025), καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με τις.
Ελαιόλαδο: Πόσο ενδέχεται να μειωθεί η τιμή του
Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα η τιμή του ελαιόλαδου να μειωθεί κατά 1 ευρώ.
EBRD: Κατεβάζει τον πήχη η τράπεζα για την ελληνική οικονομία-Τι λέει για τις αμυντικές δαπάνες
Κατέβασε τον πήχη για την ελληνική οικονομία η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).
Ακίνητα: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για «κούρεμα» φόρου έως 16.000 ευρώ -Ποιους αφορά
Στη Βουλή θα έρθει το προσεχές διάστημα η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.