«Αυλαία» το Σάββατο για το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ

Στη δημοσιότητα δόθηκε η απόφαση του ΚΙΝΑΛ για το συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιείται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ, σύμφωνα με την οποίο το βασικό σύνθημα θα είναι «Ξανά μπροστά ή νέες περιπέτειες».

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης στο εν λόγω σύνθημα συμπυκνώνεται το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών, δηλαδή εάν το ΚΙΝΑΛ καταφέρει να ενισχυθεί ώστε να υπάρξουν προοδευτικές πολιτικές ή αν η Ελλάδα μπει σε νέες περιπέτειες.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, το κείμενο συνέταξε ομάδα εργασίας από όλες τις τάσεις του κόμματος, στη οποία συμμετείχαν οι Χρήστος Πρωτόπαπας, Φίλιππος Σαχινίδης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Γιώργος Σιακαντάρης, Οδυσσέας Κορακίδης, Παναγιώτης Ιωακειμίδης και Γιάννης Μεϊμάρογλου.

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να εγκλωβιστεί στη συνδιαχείριση καταστάσεων που θα οδηγήσουν στη συνέχιση των συντηρητικών πολιτικών και σε νέα αδιέξοδα και σε νέα κρίση στη χώρα», τονίζεται στο σχέδιο της απόφασης σχετικά με τις συνεργασίες για την επομένη των εκλογών.

Η «αυλαία» στο συνέδριο ανοίγει το πρωί του Σαββάτου με την ομιλία της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, ενώ τον λόγο θα πάρουν όλοι οι προκάτοχοί της, δηλαδή οι Κώστας Σημίτης, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον γραμματέα Επικοινωνία του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτη Μαλέλη, είναι επιτεύξιμος ο στόχος για διψήφιο ποσοστό και «κάθε μέρα ο στόχος μεγαλώνει».

Στο συνέδριο θα βρεθεί την Κυριακή και ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Φρ. Τίμερμανς, κάτι που η Χαριλάου Τρικούπη το εκλαμβάνει ως στήριξη στο ΚΙΝΑΛ.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ότι δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέσεις με τη διαπλοκή.

Σχετικά Νέα