Αυγενάκης από Ρόδο: Με ρυθμούς που δεν έχουν προηγούμενο η διαδικασία αποζημίωσης των πυρόπληκτων

Στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο χωριό Απόλλωνα της Ρόδου, παρίσταται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος από το απόγευμα επισκέπτεται τις περιοχές του νησιού που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, Φιλήμονα Ζαννετίδη, επισκέφτηκε τις περιοχές Ασκληπιό, Κιοτάρι, Λάερμα και Απόλλωνα της Ρόδου. Όπως δήλωσε ο κ. Αυγενάκης από το χωριό Απόλλωνα, η Ρόδος δοκιμάστηκε αλλά δεν το έβαλε κάτω – και σε συνεργασία με τον δήμο και την Περιφέρεια, καθώς επίσης και με τα τοπικά στελέχη και τις υπηρεσίες, δουλεύουμε ενωμένοι, ώστε πολύ γρήγορα να βρει ξανά το βηματισμό της.

Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε επίσης, πως από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός έδειξε το ενδιαφέρον του για τις δύσκολες μέρες που περνάει το νησί της Ρόδου. “Έτσι λοιπόν, μαζί μου βρίσκεται ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος ήδη έχει τα στοιχεία του απολογισμού των ζημιών, και με ταχύτατους ρυθμούς που δεν έχουν προηγούμενο, ξεκινάμε τη διαδικασία των αποζημιώσεων”, είπε ο υπουργός. Από την πλευρά τους, οι κ.κ. Καμπουράκης και Ζαννετίδης, όπως και ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, Βασίλης Υψηλάντης, ευχαρίστησαν την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Αυγενάκη για την άμεση ανταπόκριση.

Την Παρασκευή, ο κ. Αυγενάκης στις 11:00, θα συναντηθεί στο γραφείο του με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και στις 12:00 θα έχει συνάντηση στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα