

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι αθωώθηκε απο το δικαστήριο της Σιένα από την κατηγορία δωροδοκίας του πρώην πιανίστα του, Ντανίλο Μαριάνι, ο οποίος συμμετείχε στα πάρτι γνωστά ως μπούνγκα μπούνγκα.
Ο εισαγγελέας είχε υποστηρίξει ότι ο Καβαλιέρε είχε πληρώσει τον Μαριάνι για να καταθέσει στους δικαστές ότι επρόκειτο μόνον για απλά δείπνα, χωρίς καμία άλλη παράμετρο.
“Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, για έναν δίκαιο επίλογο μιας υπόθεσης που έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει”, δήλωσε ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού. Παράλληλα, αθωώθηκε και ο Μαριάνι.
Σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου συμμετέχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Σε δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο, τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Μάριο Ντράγκι στην πρωθυπουργία, θεωρώντας ότι στη θέση αυτή είναι πιο χρήσιμος απ΄ότι θα ήταν ως πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, αυτό σημαίνει ότι ο 85χρονος Ιταλός μεγιστάνας και πολιτικός επιθυμεί να πάρει μέρος στην τελική κούρσα για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, σε τέσσερις μήνες.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.