Αστυνομικοί κατά θαμώνων καταστημάτων στα Εξάρχεια – Τι υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Βίντεο έρχονται στο φως της δημοσιότητας που αποκαλύπτουν αστυνομική βία κατά πολιτών και θαμώνων καταστημάτων στα Εξάρχεια.

Αστυνομικοί – όπως διακρίνεται σε βίντεο – φαίνεται να προχωρούν σε μία επίδειξη βίας στην περιοχή των Εξαρχείων, με εισβολή σε καταστήματα, ξύλο σε θαμώνες ενώ δεν δίστασαν να προκαλέσουν φθορές και σε καταστήματα.

Κάτοικοι και περαστικοί που κατέγραψαν σε βίντεο τα όσα συνέβησαν, δείχνουν ότι αστυνομικοί εισέβαλαν σε μπαράκια,  άσκησαν βία κατά θαμώνων ακόμη και καταστηματαρχών ενώ προχώρησαν  σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Στα βίντεο που έρχονται στο φως φαίνονται εικόνες ωμής βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις, με τους άντρες των ΜΑΤ να επιτίθενται σε θαμώνες και κατοίκους.

Δεν παρέλειψαν να ρίξουν κρότου – λάμψης και χημικά.

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Η Αστυνομία δίνει τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα στα Εξάρχεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο πριν τις 00:30 μια ομάδα ατόμων προσπάθησε ανεπιτυχώς να εισέλθει στην Νομική Σχολή, με τους αστυνομικούς να τους απωθούν και να πραγματοποιούν προσαγωγές.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., Περίπου δέκα λεπτά αργότερα μια ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, ενώ ένα όχημα κάηκε ολοσχερώς στην συμβολή των οδών Διδότου και Χ. Τρικούπη.

Στη συνέχεια, αναφέρει η Αστυνομία, περίπου στις 2 τα ξημερώματα, άτομα που βρισκόντουσαν σε καφετέριες στα Εξάρχεια επιτέθηκαν με πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα σε διμοιρίες των ΜΑΤ, που κινούνταν στην περιοχή, με αποτέλεσμα των τραυματισμό τριών αστυνομικών, που μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Μέχρι στιγμής πάντως, από την ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο για τα βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα