Ασταθές το κλίμα στο χρηματιστήριο Αθηνών

Σήμερα Δευτέρα, το χρηματιστήριο Αθηνών επιχειρεί να απορροφήσει τις πιέσεις από την κατοχύρωση των κερδών της Παρασκευής, ειδικά σε τίτλους που υπεραπέδωσαν, αλλά και να συνεχίσει τα μικρά του ανοδικά βήματα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,01% στις 901,51 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,06% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.186,70 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,64% στις 559,22 μονάδες.

Διερευνητικές είναι οι κινήσεις μέχρι αυτήν την ώρα στο χρηματιστήριο, το οποίο έχει μεν τους τίτλους που διορθώνουν μετά τις πολύ καλές επιδόσεις της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά και εκείνους που δεν έχουν εξαντλήσει τα ανοδικά τους περιθώρια, ή έχουν ολοκληρώσει τις διορθώσεις τους. Η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα οι διακυμάνσεις σε αρκετούς τίτλους να παραμένουν σε στενό εύρος.

Διεθνές τεστ για τις εισηγμένες
Η προσοχή αυτή την εβδομάδα (8 – 12 Ιουνίου) θα δοθεί στο ψηφιακό συνέδριο των ελληνικών εισηγμένων στην Νέα Υόρκη υπό την αιγίδα της ΕΧΑΕ, όπου και θα συμμετέχουν 32 εταιρείες. Εκεί θα φανεί και το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, ενώ δεν αποκλείεται να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για μια αγορά που υπολείπεται σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές και αναδυόμενες.

Ήδη οι περισσότερες εισηγμένες έχουν στα χέρια τους την πορεία του πρώτου τριμήνου του έτους, ενώ οι πολλά υποσχόμενες επιχειρηματικές εξελίξεις δεν λείπουν από μια οικονομία που βρίσκεται εν αναμονή της μεγάλης επανεκκίνησης. Ενδεικτικά, όπως έχει αναφέρει και η Beta Securities, η απονομή των πρώτων αδειών διαδικτυακού στοιχήματος ξεκίνησε, η ανακοίνωση του κατασκευαστικού έργου του Βόρειου Άξονα της Κρήτης μπαίνει σε διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού, το ενεργειακό τοπίο παρουσιάζει έντονη δυναμική σε νέες άδειες και σταθμούς αποθήκευσης, ενώ τέλος είναι ιδιαίτερα ζωηρό το ενδιαφέρον για τα οικιστικά του Ελληνικού από ιδιώτες. Στο προσκήνιο καθημερινά υπάρχουν νέα που θα φτιάξουν κλίμα σε δεύτερο χρόνο, απαραίτητο συστατικό μιας αγοράς της οποίας οι αποτιμήσεις ήδη κοιτάζουν την επόμενη χρήση.

Ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η ΕΧΑΕ και η Eurobank σημειώνουν απώλειες 1,29% και 1,3% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank, Πειραιώς, ΟΛΠ, Εθνική, ΟΤΕ και Σαράντης.

Στον αντίποδα, η Τέρνα Ενεργειακή κερδίζει 2,04%, με τις Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Φουρλής και Ελλάκτωρ να ακολουθούν με μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή οι Jumbo, Motor Oil, Titan και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα