Αρνητικό πρόσημο στις ασιατικές αγορές

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την πορεία των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας εν αναμονή των αποτελεσμάτων της συνεδρίασης της Federal Reserve αργότερα σήμερα.

Χθες, το Bloomberg μετέδωσε πως ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν πως η Κίνα κάνει πίσω στις εμπορικές τις παραχωρήσεις και πως οι Κινέζοι διαπραγματευτές προβάλουν αντίσταση διότι οι ΗΠΑ δεν τους έχουν δώσει επαρκείς διαβεβαιώσεις πως θα αρθούν οι δασμοί εάν υπάρξει εμπορική συμφωνία. Λίγο αργότερα όμως η Wall Street Journal μετέδωσε πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και πως κορυφαίος Αμερικανός αξιωματούχος θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στο Πεκίνο για περισσότερες διαπραγματεύσεις, με στόχο να υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος Απριλίου.

Ειδικότερα, ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει μικρά κέρδη 0,2% στις 21.608,92 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 0,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει οριακές απώλειες 0,01%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,05%, ενώ ο STI στη Σιγκαπούρη υποχωρεί 0,4%. Οι μετοχές στην Ταιβάν κερδίζουν 0,4%, ενώ στην Αυστραλία χάνουν 0,3%.

Σχετικά Νέα