Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Απώλειες σημείωσαν οι δείκτες στην Ασία μετά και την χτεσινή πτώση στη Wall Street.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με πτώση 0,57% στις 21.084,75 μονάδες με τον νοτιοκορεάτικο Kospi να υποχωρεί κατά 0,26% στις 2.103,17 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημείωσε πτώση 0,72% στις 27.058,50 μονάδες. στις 21.118,50 μονάδες ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai κινείται ανοδικά κατά 0,09% στις 2.911,83 μονάδες και ο Shenzen υποχωρεί κατά 0,03% στις 8.952,33 μονάδες. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted έχασε 0,51% στις 10.561,01 μονάδες.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κατέγραψε πτώση 0,02%.

Στο Χονγκ Κονγκ το κλίμα επιβαρύνουν οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται με δεκάδες πολίτες να διαμαρτύρονται κατά της δέσμευσης της επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης να προωθήσεις τις τροπολογίες που επιτρέπουν την έκδοση υπόπτων από το Χονγκ Κονγκ στην Ηπειρωτική Κίνα.

Υπενθυμίζεται πως χτες η Wall Street έκλεισε πτωτικά για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση δεχόμενη πίεση κυρίως από τις τεχνολογικές και τραπεζικές μετοχές. Παρά τη χτεσινή πτώση οι περισσότεροι δείκτες έχουν ενισχυθεί κατά 4% αυτό τον μήνα ανακάμπτοντας από το sell off του Μαΐου καθώς μειώθηκαν οι ανησυχίες γύρω από την εμπορική σχέση ΗΠΑ – Μεξικού. Οι επενδυτές ωστόσο εξακολουθούν να εστιάζουν στην εμπορική διένεξη ΗΠΑ – Κίνας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χτες ότι έχει “την αίσθηση” πως θα μπορούσε να επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα, απείλησε, ωστόσο, για μία ακόμη φορά ότι θα αυξήσει τους δασμούς σε βάρος των κινεζικών προϊόντων, στην αντίθετη περίπτωση. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε, επιπλέον, την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Στα μάκρο της ημέρας, υψηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκε η ανεργία στην Αυστραλία τον Μάιο, ενισχύοντας τις πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων στους επόμενους μήνες καθώς οι φορείς χάραξης πολιτικής λαμβάνουν μέτρα για να στηρίξουν μια οικονομία που αναπτύσσεται με το χαμηλότερο ρυθμό της δεκαετίας. Το αυξημένο ποσοστό ανεργίας έρχεται παρά την ισχυρή αύξηση της απασχόλησης, καθώς τον προηγούμενο μήνα περισσότεροι άνθρωποι αναζήτησαν εργασία. Ο δείκτης της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητος στο 5,2% τον Μάιο από τον Απρίλιο, αν και οι οικονομολόγοι ανέμεναν το ποσοστό να διαμορφωθεί στο 5,1%.

 

Σχετικά Νέα