Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη στον απόηχο της ομιλίας του προέδρου της Fed για την πορεία της νομισματικής πολιτικής και ενώ οι επενδυτές ελπίζουν ότι η επερχόμενη συνάντηση των ηγετών των ΗΠΑ και της Κίνας στη σύνοδο κορυφής της G-20 θα διαμορφώσει τις συνθήκες για να ξαναμπούν στις ράγες οι εμπορικές συνομιλίες.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υποχωρεί σε ποσοστό 0,6% στις 21.086,59 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,3%, ενώ ο Shenzhen Composite σημειώνει οριακές μεταβολές.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%, ενώ στην Ταιβάν ο Taiex υποχωρεί 0,5%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 χάνει 0,2%.

Οι απώλειες ακολουθούν το αρνητικό κλείσιμο των δεικτών της Wall Street μετά τα απογοητευτικά μάκρο και τις επιφυλακτικές δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve που προσπάθησε να μετριάσει τις προσδοκίες για μία μείωση των αμερικανικών επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Council on Foreign Relations στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα δεν χαράζει την πολιτική της με βάση τις πολιτικές πιέσεις που ενδεχομένως να γνωρίζει, απαντώντας έτσι στις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έχει καλέσει επανειλημμένα την κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια της.

Την ίδια στιγμή οι επενδυτές περιμένουν την κρίσιμη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ στο πλαίσιο της συνόδου της G-20 στην Ιαπωνία με την ελπίδα οι δύο ηγέτες να καταλήξουν σε ένα πλαίσιο για την επανέναρξη των συνομιλιών που παραμένουν παγωμένες από τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters οι ΗΠΑ δεν αναμένεται να κάνουν παραχωρήσει προκειμένου να πείσουν την Κίνα να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις. Επικαλούμενο υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο, το Reuters αναφέρει ότι οι ελπίδες για ένα καλό αποτέλεσμα αυτό το σαββατοκύριακο είναι λίγες και το καλύτερο σενάριο θα είναι οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν να μην δρομολογήσουν και νέους δασμούς το επόμενο διάστημα.

Σχετικά Νέα