Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Αρνητικά πρόσημα παρουσιάζουν οι ασιατικές αγορές, εν αναμονή της συνεδρίασης του αρμόδιου για τη νομισματική πολιτική οργάνου της κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ.

Τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης της Fed αποκάλυψαν ότι, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, οι εμπορικές εντάσεις, με κύρια εκείνη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, «παραμένουν μια συνεχής πηγή αβεβαιότητας για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας».

«Η αναβολή της επιβολής νέων δασμών από τις ΗΠΑ σε κινεζικά εισαγόμενα αγαθά την 1η Μαρτίου είχε δημιουργήσει κλίμα ύφεσης των εντάσεων. Παρ’ όλα αυτά, οι αυξήσεις στους δασμούς οι οποίες εφαρμόσθηκαν εντός του 2018 συνεχίζουν να επιβαρύνουν το διμερές εμπόριο ΗΠΑ – Κίνας, ενώ έχουν έμμεσες επιπτώσεις και στις οικονομίες τρίτων χωρών», σημειώνεται στα πρακτικά της Fed. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Αυστραλίας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του αυστραλιανού υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων και Εμπορίου.

«Οι κερδοσκόποι φαίνεται να ποντάρουν σε μια χρηματιστηριακή άνοδο, με τη βοήθεια μιας χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από πλευράς Fed. Η τελευταία δεν είναι πολύ πιθανό να κινηθεί αντίρροπα, σκοτώνοντας αυτές τις ελπίδες. Το ρίσκο, ωστόσο, είναι η Fed να ρίξει τους τόνους όσον αφορά την αναστολή της σύσφιγξης της νομισματικής της πολιτικής», ανέφερε ο Masanari Takada, στέλεχος στρατηγικής στη Nomura Securities.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε ήπιες απώλειες 0,14%, στις 21.553,50 μονάδες, ενώ ο ο νοτιοκορεατικός KOSPI υποχώρησε κατά 0,09%, στις 2.177,62. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,11%, στις 29.442 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shangai υποχώρησε κατά 0,18%, στις 3.090,97 μονάδες, ενώ ο Shenzen είχε οριακές απώλειες της τάξης του 0,04%, στις 9.839,74.

Ο αυστραλιανός S&P/ASX 200, είχε απώλειες 0,09%, στις 6.184,80 μονάδες.

Σχετικά Νέα