

Ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι, προσκαλεί τον Πάπα Φραγκίσκο (87 ετών) στην πατρίδα του, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αρχηγού κράτους της Αργεντινής, σε κάτι που φαίνεται να είναι ένα «κλαδί ελιάς» που επεκτάθηκε στον Ποντίφικα μετά τις κριτικές που του εξαπολύθηκαν τα τελευταία χρόνια, αναφέρει το Reuters.
Ο Μιλέι ζητά από τον Πάπα να επισκεφθεί την Αργεντινή γιατί «η παρουσία και το μήνυμά του θα συμβάλουν στην ενοποίηση της χώρας και θα μας δώσουν τη συλλογική δύναμη που απαιτείται για να υπερασπιστούμε την ειρήνη, να εργαστούμε για την ευημερία και να βελτιώσουμε την κατάσταση της χώρας», δήλωσε ο προεδρικός εκπρόσωπος Manuel Adorni. περιοδική συνέντευξη Τύπου.
Στο παρελθόν, ο Χαβιέ Μιλέι αναφερόταν στον Πάπα χρησιμοποιώντας τις εκφράσεις «ανόητος» και «άνθρωπος του διαβόλου στη Γη», αλλά αφού εξελέγη πρόεδρος τον περασμένο Νοέμβριο, άλλαξε στάση, χρησιμοποιώντας τις λέξεις «Αγιότητα» Το».
Το προεδρικό γραφείο δήλωσε ότι ο Μιλέι και ο Πάπας μίλησαν τηλεφωνικά μετά τις προεδρικές εκλογές στην Αργεντινή, ο νέος πρόεδρος αυτής της χώρας εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Ποντίφικας θα επισκεφθεί τη χώρα «πολύ σύντομα».
πηγή:ertnews.gr
Σχετικά Νέα
Μήνυμα Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι: Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έστειλε χθες Παρασκευή νέο μήνυμα προς τους ηγέτες της.
Γερμανία: Απεβίωσε η Μάργκοτ Φριντλέντερ σε ηλικία 103 ετών
Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 9/5, το βράδυ σε ηλικία 103 ετών η.
Βόρεια Κορέα: «Η εμπλοκή μας στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας ήταν δικαιολογημένη»
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η εμπλοκή της Βόρειας Κορέας στον.