

Το κόστος του εισιτηρίου μονής διαδρομής στο μετρό στο Μπουένος Άιρες αυξήθηκε κατά 360%, σε μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών που έχουν επιβληθεί υπό το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζει στην Αργεντινή ο Χαβιέ Μιλέι.
Μετά από μήνες ακροάσεων, δικαστής ήρε την Πέμπτη απόφαση που είχε παγώσει προσωρινά την προγραμματισμένη αύξηση στα εισιτήρια του μετρό.
Αυτό άνοιξε τον δρόμο για να τεθεί σε ισχύ το μέτρο την Παρασκευή το πρωί.
Στη Λατινική Αμερική το κόστος των μέσων μαζικής μεταφοράς αποτελεί ευαίσθητο ζήτημα. Το 2019 η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου του μετρό προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις στη Χιλή.
Όπως μεταδίδει η Guardina, το κόστος μιας μονής διαδρομής στο μετρό του Μπουένος Άιρες υπερτριπλασιάστηκε από τα 125 πέσος (0,13 ευρώ) στα (0,6 ευρώ) 574 πέσος.
Δημοτικοί αξιωματούχοι του Μπουένος Άιρες ανέφεραν ότι το εισιτήριο θα φτάσει στα 650 πέσος (0,67 ευρώ) την 1η Ιουνίου και στα 757 πέσος (0,78 ευρώ) την 1η Αυγούστου.
Σχετικά Νέα
Σουηδία: Παραιτήθηκε ο νέος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας εξαιτίας παλαιότερων φωτογραφιών του σε ιστότοπο γνωριμιών
O νέος σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφαλείας της Σουηδίας παραιτήθηκε σήμερα, μόλις μία ημέρα.
Σικελία: Δύτης έχασε τη ζωή του κατά την ανέλκυση της θαλαμηγού «Bayesian»
Τραγωδία με έναν νεκρό δύτη κατά τις εργασίες ανέλκυσης του «Bayesian», της θαλαμηγού που.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο προειδοποιεί για πιθανή αεροπορική επίθεση μεγάλης κλίμακας
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο προειδοποίησε για «πιθανώς μεγάλη» αεροπορική επίθεση στο Κίεβο..
Δικαστήριο των ΗΠΑ διέταξε να αφεθεί ελεύθερη η Τουρκάλα φοιτήτρια Ρουμέισα Οζτούρκ
Ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε σήμερα την κυβέρνηση Τραμπ να αποφυλακίσει μια φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Ταφτς.