Αρχίζει η δίκη για το σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή

Σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να ξεκινήσει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, η δίκη για το σχέδιο «Πυθία», το οποίο αναφερόταν σε σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από ξένους πράκτορες, αλλά και εκείνη των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έχει παραπεμφθεί να δικαστεί ο πρώην υπάλληλος της αμερικάνικης πρεσβείας, William Bazil, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ήδη από το 2015, ωστόσο δεν έχει εκτελεστεί μέχρι σήμερα.

Ο πρώην πράκτορας κατηγορείται για το κακούργημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπείας από κοινού με άγνωστους δράστες κατ’ εξακολούθηση που αφορά την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2004 μέχρι και τον Μάρτιο του 2005.

Πλήθος προσώπων αναμένεται να παρελάσει από την αίθοσα, όπως πρώην διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής, ο πρώην υποδιοικητής Σεραφείμ Τσιτσιμπής και ο τότε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κατασκοπείας, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, ενώ αναπάντητο παραμένει ακόμη το ερώτημα αν ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, κίνηση στην οποία είχε προχωρήσει στο στάδιο της ανάκρισης.

«Στημένη υπόθεση το σχέδιο “Πυθία”»

Έγγραφα της ΕΥΠ, που είδαν χθες, Πέμπτη, το φως της δημοσιότητας μέσα από την «ΕΦ.ΣΥΝ.» και τα «Νέα», αποδεικνύουν ότι το περιβόητο σχέδιο «Πυθία» για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού δεν υπήρξε ποτέ και ότι πρόκειται για στημένη υπόθεση.

Οι εφημερίδες έδωσαν στη δημοσιότητα έγγραφο της ΕΥΠ, που είχε αποστείλει ο διοικητής της, Γιάννης Ρουμπάτης, σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς και δικαστικούς λειτουργούς, στο οποίο ανέφερε ότι η υπόθεση «Πυθία» ουδέποτε υπήρξε και ήταν όλη, από την αρχή ως το τέλος μια κατασκευασμένη υπόθεση.

Σχετικά Νέα