Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Aδειάζει» τον Μητροπολίτη Μόρφου για τις θέσεις περί ομοφυλόφιλων

Αντίθετος με τις αναφορές του Μητροπολίτη Μόρφου για τους ομοφυλόφιλους δηλώνει o Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

«Είναι καθαρά προσωπικές του απόψεις»

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος άδειασε τον Μητροπολίτη Νεόφυτο υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις του «δεν με εκφράζουν. Είναι καθαρά προσωπικές του απόψεις».

Ο Μητροπολίτης Μόρφου έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις με τις ρατσιστικές και κατά πολλούς ομοφοβικές τοποθετήσεις του.

«Οι ομοφυλόφιλοι βρωμάνε»

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην αιτία που προκαλεί την ομοφυλοφιλία, ενώ σημείωσε ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν μια ξεχωριστή και διακριτική μυρωδιά.

Στην τοποθέτησή του ο Μητροπολίτης Μόρφου ισχυρίζεται συγκεκριμένα ότι οι ομοφυλόφιλοι βρωμούν και αναδίδουν μία μπόχα, ενώ πρόσθεσε πως η αρσενοκοιτία έχει συγκεκριμένη μυρωδιά. Τόνισε πάντως πως με προσευχή και μετάνοια αυτή η μπόχα μπορεί να γίνει ευωδία και να θεραπευτούν.’

Υποκρισία η στεναχώρια για τα παιδιά που σκότωσε ο… Νικόλας

Σε άλλο απόσπασμα της ομιλίας του, ο Μόρφου δημιούργησε κύματα οργής μιλώντας για τον serial Killer της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Μόρφου ανέφερε σε εκδήλωση πως αποτελεί υποκρισία να «μαραζώνουμε» για τα δύο παιδιά που σκότωσε ο serial killer  όταν έχουν «σκοτωθεί» χιλιάδες παιδιά  όπως αποδεικνύεται από τα υψηλά ποσοστά εκτρώσεων.

«Εσύ έκανες τρεις εκτρώσεις, τα μωρά σου, και τώρα υποκριτή και φαρισαίε κατακρίνεις τον Νικόλα; Κι αυτό είναι σε πάρα πολλά σπίτια που έχει συμβεί, σε πάρα πολλές οικογένειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.

«Μια χώρα που έχει τόσες εκτρώσεις και δολοφονούμε τα παιδιά μας, είναι δυνατόν να μην γεννήσει έναν τέτοιο δολοφόνο» διερωτάται. Όσο αυξάνεται το ποσοστό των εκτρώσεων θα έχουμε τέτοια περιστατικά, και τότε θα αποκαλύπτεται η υποκρισία μας, προσθέτει.
Δείτε το βίντεο:

 

Μητροπολίτης Μόρφου: Το πρωκτικό σεξ προκαλεί ομοφυλοφιλία

Το γύρο των κυπριακών και ελληνικών μέσων κάνουν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου για την ομοφυλοφιλία, μετά τις σχετικές δηλώσεις του σε του ομιλία του στη Λευκωσία

Φταίνε οι γονείς και κυρίως οι προτιμήσεις της μάνας…

Ο Μητροπολίτης μίλησε για την ομοφυλοφιλία υποστηρίζοντας ότι σχετίζεται με την σεξουαλική συμπεριφορά των γονέων και ιδιαιτέρως με τις προτιμήσεις της μητέρας. Όπως είπε αν το πρωκτικό σεξ γίνεται όταν η γυναίκα είναι κυοφορούσα και της αρέσει τότε μπορεί να μεταδώσει την επιθυμία στο παιδί. Για τις απόψεις αυτές επικαλείται μάλιστα και τον Γέροντα Πορφύριο.

Η τοποθέτηση του κάνει τον γύρο του διαδικτύου με επιστήμονες να εκφράζουν έκπληξη για τις αντιεπιστημονικές τοποθετήσεις του, οι οποίες προσβάλλουν πρωτίστως τις μητέρες ομοφυλόφιλων παιδιών…

Σε κάθε περίπτωση, κατά τα λεγόμενα του Μητροπολίτη Μόρφου το «πρόβλημα» δημιουργείται από τους γονείς και τις προτιμήσεις τους κατά την σεξουαλική συνεύρεση.

Σχετικά Νέα