

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Εξεταστικής επιτροπής ενώ ήδη συμπληρώθηκαν τρεις ώρες κατάθεσης για τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ στο διάστημα 2012-2015, Θεόδωρο Δραβίλα. Θα ακολουθήσει ο Γιάννης Ρουμπάτης, επικεφαλής της ΕΥΠ, στο διάστημα 2015-2019.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η καθυστέρηση στις καταθέσεις οφείλεται στην παρατεταμένη συζήτηση για το διαδικαστικό καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης επανέλαβαν το αίτημά τους για άρση του απορρήτου «για να χυθεί άπλετο φως» προτείνοντας μάλιστα να ζητηθεί γνωμοδότηση από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής. Ωστόσο η πλειοψηφία της ΝΔ απέρριψε το σχετικό αίτημα.
Την ίδια ώρα στην Ολομέλεια συζητείται η κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ακεραιότητα στην λειτουργία της ΕΥΠ, που περιλαμβάνει την γνώμη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το διορισμό διοικητή στην ΕΥΠ και την υπογραφή ενός δεύτερου εισαγγελέα για τις νόμιμες επισυνδέσεις.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψηφίζει την κύρωση της ΠΝΠ, θεωρώντας ότι δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία της ΕΥΠ.
Την ανάγκη να προχωρήσει ο διάλογος μεταξύ των κομμάτων για το θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών και του κράτους δικαίου, υπογράμμισε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Γιάννης Κεφαλογιάννης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να διευρυνθεί ο κατάλογος των μαρτύρων που θα κληθούν.
Σχετικά Νέα
ΥΠΕΞ: Χαιρετίζει τον διορισμό του Γιοχάνες Χαν για το Κυπριακό από την Κομισιόν
Η ελληνική κυβέρνηση χαιρέτισε τον διορισμό του Γιοχάνες Χαν ως Ειδικού Απεσταλμένου της Προέδρου.
Ερώτηση 8 γαλάζιων βουλευτών στον υπουργό Εσωτερικών
Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, κατέθεσαν 8 βουλευτές της ΝΔ, με.
Υπ. Δικαιοσύνης για εταιρείες offshore: Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα
Ανακοίνωση -απάντηση εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφορικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη.
Στ. Παπασταύρου: “Σεβόμαστε τις αποφάσεις του ΣτΕ – Στόχος μας να ξεκινήσει η οικοδομική δραστηριότητα με ασφάλεια δικαίου”
“Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σε μια ιστορική πολεοδομική μεταρρύθμιση, την τελευταία πιο εκτεταμένη.