Απώλειες στις ευρωαγορές

Μικρές απώλειες σημειώνουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες την Πέμπτη καθώς η επενδυτική προσοχή παραμένει προσηλωμένη στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει μικρές απώλειες 0,1% στις 390,67 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,1% στις 12.303,14 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί επίσης 0,1% στις 5.569,25 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,4% στις 7.441,48 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός MIB καταγράφει οριακές μεταβολές, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 διολισθαίνει 0,1%.

Οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων μονοπωλούν και σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Από τον τραπεζικό κλάδο, η UBS ανακοίνωσε σήμερα ότι τα κέρδη της το τελευταίο τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε 1,14 δισ. δολ. μειωμένα κατά 27% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Παρά την πτώση των κερδών, η ελβετική τράπεζα κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Από τον ίδιο κλάδο, η βρετανική Barclays ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο ανήλθαν σε 1,48 δισ. λίρες από ζημιές ένα χρόνο νωρίτερα, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για κέρδη 1,57 δισ. λίρες.

Από την πλευρά της η φινλανδική εταιρεία εξοπλισμού τηλεπικοινωνιακών δικτύων Nokia ανακοίνωσε ζημιές για το τελευταίο τρίμηνο η, ενώ ο γερμανικός φαρμακευτικός κολοσσός Bayer κατέγραψε πτώση 37% στα κέρδη του για το τελευταίο τρίμηνο.

Σχετικά Νέα